Sajtfánk recept
2012-05-02- Típus: Sós ropogtatni való
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
A receptet a mamám mindig akkor készítette, mikor gombóc levest főzött, a kettő együtt nagyon laktató és jól kiegészíti egymást.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 tojás
- 1 kiskanál só
Recept elkészítése
1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tejet tegyük fel egy lábasban a tűzhelyre és kezdjük el forralni, majd olvasszuk fel benne a vajat. Mikor az felolvadt, szórjuk hozzá a lisztet és kevergetve főzzük pár percig (2-3 perc).
2. Vegyük le a tűzről és várjunk pár percet, amikor hozzáadjuk a tojásokat, nehogy kicsapódjanak. Ekkor keverjük hozzá a sajtot is.
3. Gyúrjuk össze a tésztát és alakítsunk belőle kis gombócokat. A tepsinket vajazzuk ki és sorakoztassuk bele a gombócokat, a tetejüket kenjük be tojással és tegyük 20 percre sütőbe.
Sülés alatt fontos, hogy ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesnek!
Tálaljuk tejföllel és reszelt sajttal.
Értékelések
(4.8 / 5)
5 személy értékelt
4 020 megtekintés