Sajtfánk recept

2012-05-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A receptet a mamám mindig akkor készítette, mikor gombóc levest főzött, a kettő együtt nagyon laktató és jól kiegészíti egymást.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 tojás
  • 1 kiskanál só

Recept elkészítése

1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tejet tegyük fel egy lábasban a tűzhelyre és kezdjük el forralni, majd olvasszuk fel benne a vajat. Mikor az felolvadt, szórjuk hozzá a lisztet és kevergetve főzzük pár percig (2-3 perc).

2. Vegyük le a tűzről és várjunk pár percet, amikor hozzáadjuk a tojásokat, nehogy kicsapódjanak. Ekkor keverjük hozzá a sajtot is.

3. Gyúrjuk össze a tésztát és alakítsunk belőle kis gombócokat. A tepsinket vajazzuk ki és sorakoztassuk bele a gombócokat, a tetejüket kenjük be tojással és tegyük 20 percre sütőbe.

Sülés alatt fontos, hogy ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesnek!

Tálaljuk tejföllel és reszelt sajttal.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1,917 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos ropi

  • Sokmagos keksz

  • Sajtos virágok

  • Sajtos ropogtatnivaló

  • Pizzás csavart