Töltött káposzta
2013-11-28- Típus: Töltött káposzta recept
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:20 p
Mi más dobhatja fel a karácsonyi hangulatot, ha nem egy töltött káposzta recept? Ha még nincs meg, akkor én megmutatom. :)
Ezeket szerezd be:
- 1 kg darált hús
- 1 kg savanyú káposzta
- savanyú káposzta levél
- 2 bögre rizs
- 2 tojás
- só, bors
- majoránna, pirospaprika
- babérlevél
- 2 marhahúsleves kocka
1. Lépés
A darált húst (én sertés darált húst használok) összekeverjük az átmosott, majd lecsöpögtetett rizzsel, hozzákeverjük a tojást, a fűszereket, és jól összedolgozzuk. Kézzel természetesen. :)
2. Lépés
A savanyú káposzta leveleinek levágjuk a vastag erezetét. Ha túl nagyok lennének a levelek, akkor félbe vágjuk őket. Kis labdákat alakítunk a töltelékből, majd a levelekbe tekerjük, bebugyoláljuk, majd a végeit benyomkodjuk.
3. Lépés
Előveszünk egy római tálat, amit kibélelünk a savanyú káposzta felével, rátesszük a bebugyolált csomagokat, majd a maradék káposztát. Felöntjük ételízesítővel, fűszerekkel és húsleveskockával felforralt vízzel (annyival, hogy éppen ellepje a káposztát), majd ráhelyezzük a római tál tetejét és 200 fokon kb. 2 órát sütjük.
Természetesen tejföllel és kenyérrel tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
9 014 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
861 kcal -
Zsír
12.1g -
Szénhidrát
105.9g -
Fehérje
77.4g -
Koleszterin
265mg -
Cukor
21.5g