Töltött káposzta

2013-11-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:20 p

Mi más dobhatja fel a karácsonyi hangulatot, ha nem egy töltött káposzta recept? Ha még nincs meg, akkor én megmutatom. :)

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg darált hús
  • 1 kg savanyú káposzta
  • savanyú káposzta levél
  • 2 bögre rizs
  • 2 tojás
  • só, bors
  • majoránna, pirospaprika
  • babérlevél
  • 2 marhahúsleves kocka

1. Lépés

A darált húst (én sertés darált húst használok) összekeverjük az átmosott, majd lecsöpögtetett rizzsel, hozzákeverjük a tojást, a fűszereket, és jól összedolgozzuk. Kézzel természetesen. :)

2. Lépés

A savanyú káposzta leveleinek levágjuk a vastag erezetét. Ha túl nagyok lennének a levelek, akkor félbe vágjuk őket. Kis labdákat alakítunk a töltelékből, majd a levelekbe tekerjük, bebugyoláljuk, majd a végeit benyomkodjuk.

3. Lépés

Előveszünk egy római tálat, amit kibélelünk a savanyú káposzta felével, rátesszük a bebugyolált csomagokat, majd a maradék káposztát. Felöntjük ételízesítővel, fűszerekkel és húsleveskockával felforralt vízzel (annyival, hogy éppen ellepje a káposztát), majd ráhelyezzük a római tál tetejét és 200 fokon kb. 2 órát sütjük.

Természetesen tejföllel és kenyérrel tálaljuk.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

9 014 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pezsgős-chilis újévi töltött káposzta csülökkel

  • Mesy féle Töltött káposzta

  • Vörösboros, paradicsomos, chilis töltöttkáposzta

  • Erdélyi töltött káposzta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    861 kcal
  • Zsír

    12.1g
  • Szénhidrát

    105.9g
  • Fehérje

    77.4g
  • Koleszterin

    265mg
  • Cukor

    21.5g