Mesy féle Töltött káposzta

2014-01-22
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Karácsonyra csináltuk, nagyon finom. Általában ünnepekre mindig ezzel várjuk a vendégeket.

Ezeket szerezd be:

  • 2 fej közepes káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 50 dkg darált hús
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 2 kiskanál só
  • 0,5 kiskanál ételízesítő
  • 30 dkg rizs
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 kiskanál bors
  • 0,5 dl paradicsompüré

1. Lépés

A hasábokról lefejtjük a leveleket. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tölteléket a levelekbe betöltjük, felcsavarjuk.

2. Lépés

Káposzta darabokat teszünk a fazék aljára belehelyezzük a töltelékeket.Tetejére szórjuk az ételízesítőt és a paradicsompürét. Felöntjük vízzel, először nagy lángon, majd mérsékelt lángon főzzük, míg a rizs megpuhul (néha-néha rázogassuk meg).

Mesy vagyok,és szeretek új recepteket kipróbálni:)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

8 879 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pezsgős-chilis újévi töltött káposzta csülökkel

  • Töltött káposzta

  • Vörösboros, paradicsomos, chilis töltöttkáposzta

  • Erdélyi töltött káposzta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    461 kcal
  • Zsír

    13.4g
  • Szénhidrát

    61.4g
  • Fehérje

    24.3g
  • Koleszterin

    55mg
  • Cukor

    11.6g