Mesy féle Töltött káposzta
2014-01-22- Típus: Töltött káposzta recept
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Karácsonyra csináltuk, nagyon finom. Általában ünnepekre mindig ezzel várjuk a vendégeket.
Ezeket szerezd be:
- 2 fej közepes káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 50 dkg darált hús
- 2 db fokhagymagerezd
- 2 kiskanál só
- 0,5 kiskanál ételízesítő
- 30 dkg rizs
- 3 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál bors
- 0,5 dl paradicsompüré
1. Lépés
A hasábokról lefejtjük a leveleket. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tölteléket a levelekbe betöltjük, felcsavarjuk.
2. Lépés
Káposzta darabokat teszünk a fazék aljára belehelyezzük a töltelékeket.Tetejére szórjuk az ételízesítőt és a paradicsompürét. Felöntjük vízzel, először nagy lángon, majd mérsékelt lángon főzzük, míg a rizs megpuhul (néha-néha rázogassuk meg).
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
8 879 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
461 kcal -
Zsír
13.4g -
Szénhidrát
61.4g -
Fehérje
24.3g -
Koleszterin
55mg -
Cukor
11.6g