Görög fekete bab saláta recept
2012-04-14- Típus: Babsaláta receptek, Köret, Zöldségsaláta
- Nemzetiség: Görög
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ez nem hagyományos görög recept, inkább egy görög ihletésű köret, vagy könnyű vegetáriánus vacsora. Szeretem a fekete szemű babot, mert nagyon gyorsan fő meg, és nincs szükség előzetes áztatásra, ahogy a többi babfajtának.
Ezeket szerezd be:
- 30-40 dkg fekete szemű bab (konzerv is lehet)
- 1 csomag feta sajt (kb. 10 dkg)
- 3 nagy paradicsom
- 1 kis üveg olívabogyó
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 nagy csokor spenót
- citromlé
- só, bors
Recept elkészítése
1. Egy közepes méretű fazékban forraljunk fel 1-1,5 l vizet. Adjunk hozzá kevés sót. Kapcsoljuk le a hőt alacsonyra és adjuk hozzá a fekete szemű babot és főzzük fél-1 órát. Ha találunk konzerves verziót, akkor ezt a folyamatot hagyjuk ki.
2. Tegyük a spenótot egy nagy tálba. Vágjuk kockákra a feta sajtot és adjunk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a citromlevet. Jól keverjük össze.
3. Amikor a fekete szemű bab kész, szűrjük le és locsoljuk le hideg vízzel. Nézzük át a babot, hátha akad olyan, aminek ott maradt a héja, válogassuk ki őket, de remélhetőleg nem lesz sok ilyen.
4. Öntsük hozzá a fekete szemű babot a salátához, jól keverjük össze, és tálaljuk. Spricceljük le némi citromlével minden egyes adagot, mielőtt elkezdenénk a tányérokra szedni.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
8 945 megtekintés