Görög fekete bab saláta recept

2012-04-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ez nem hagyományos görög recept, inkább egy görög ihletésű köret, vagy könnyű vegetáriánus vacsora. Szeretem a fekete szemű babot, mert nagyon gyorsan fő meg, és nincs szükség előzetes áztatásra, ahogy a többi babfajtának.

Ezeket szerezd be:

  • 30-40 dkg fekete szemű bab (konzerv is lehet)
  • 1 csomag feta sajt (kb. 10 dkg)
  • 3 nagy paradicsom
  • 1 kis üveg olívabogyó
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 nagy csokor spenót
  • citromlé
  • só, bors

Recept elkészítése

1. Egy közepes méretű fazékban forraljunk fel 1-1,5 l vizet. Adjunk hozzá kevés sót. Kapcsoljuk le a hőt alacsonyra és adjuk hozzá a fekete szemű babot és főzzük fél-1 órát. Ha találunk konzerves verziót, akkor ezt a folyamatot hagyjuk ki.
2. Tegyük a spenótot egy nagy tálba. Vágjuk kockákra a feta sajtot és adjunk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a citromlevet. Jól keverjük össze.
3. Amikor a fekete szemű bab kész, szűrjük le és locsoljuk le hideg vízzel. Nézzük át a babot, hátha akad olyan, aminek ott maradt a héja, válogassuk ki őket, de remélhetőleg nem lesz sok ilyen.
4. Öntsük hozzá a fekete szemű babot a salátához, jól keverjük össze, és tálaljuk. Spricceljük le némi citromlével minden egyes adagot, mielőtt elkezdenénk a tányérokra szedni.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

8 945 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal