Töltött dagadó baconnal

2012-11-18
Töltött dagadó baconnal
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:5 p
  • Elkészítés: 1:30 p

A töltött dagadó kiváló étel a karácsonyi menühöz, viszonylag gyorsan kész lehetünk vele.

Ezeket szerezd be:

  • Tagadóhoz:
  • 1 kg dagadó
  • 1/2 teáskanál őrölt édeskömény
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1 evőkanál sült sertés fűszersó
  • olívaolaj
  • Töltelékhez:
  • 2 csésze kockára vágott gomba
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, zúzott
  • 1 csésze friss zsemlemorzsa
  • 1/2 csésze apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 100 g baconszalonna

1. lépés

Először a tölteléket készítjük el. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a baconszalonnát, amíg majdnem ropogós lesz. Adjuk hozzá a gombát és a fokhagymát, és továbbra is pirítsuk, amíg a gomba megbarnul egy kicsit. Vegyük le a tűzről.

Keverjük hozzá a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a bazsalikomot, sót és borsot, és kézzel jól gyúrjuk össze.

2. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjük meg a töltelékkel az átmosott dagadót, majd göngyölítsük fel, ha kell rögzítsük fogpiszkálóval vagy zsineggel.

Dörzsöljük be a tagadó külső részét olívaolajjal, majd szórjuk meg őrölt édesköménnyel, sóval, borssal és sült sertésfűszerrel.

3. lépés

Kenjük meg a tepsinket zsírral vagy olajjal mindenhol, majd helyezzük bele a dagadót. Süssük fedetlen 40-45 percig, amíg finom ropogósra sül a külseje.

Tálaljuk rizzsel vagy steak burgonyával, bármilyen párolt zöldséggel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,291 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött dagadó egyszeruen

    Töltött dagadó egyszerűen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    415 kcal
  • Zsír

    15.2g
  • Szénhidrát

    14.8g
  • Fehérje

    52.3g