Tökös lecsó darált hússal és füstölt kolbásszal

2015-07-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A mélyhűtőben volt gyalult tök. Ideje volt kezdeni vele valamit. Tökfőzelékhez nem volt kedvem, bár volt kapor, meg tejföl is a hűtőben. Viszont lecsót már régen ettem.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg gyalult tök
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db csípős hegyespaprika
  • 4 db chilipaprika
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 25 dkg darált hús (sertés)
  • 10 dkg füstölt csípőskolbász
  • 3 ek étolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 6 db közepes újkrumpli
  • 25 dkg paradicsom

1. lépés

A szalonnát felkockázom, a hagymákat durván darabolom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat negyedelem.

2. lépés

Egy fazékban teszek fel vizet forralni, megsózom.

3. lépés

Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, rádobom a hagymám, dinsztelem. Majd ráteszem a darált húst, fehéredésig pörkölöm. Ekkor következik a paprika, majd a paradicsom, végül a tök. Fűszerezem.

4. lépés

Közben míg a lecsó készül, megdörzsölöm a krumplit, belevágom a forrásban lévő vízbe. A kolbászt felkarikázom.

5. lépés

Amikor már majdnem kész a lecsó beleteszem a kolbászt. A tűzhelyt elzárom, s hőntartáson még hagyom a lecsót és a kolbászt készrefőni. Jöhet a tálalás!

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 337 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    751 kcal
  • Zsír

    38,8 g
  • Koleszterin

    35 mg
  • Szénhidrát

    75,9 g
  • Cukor

    11,2 g
  • Fehérje

    30,3 g