Tökös lecsó darált hússal és füstölt kolbásszal
2015-07-17- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
A mélyhűtőben volt gyalult tök. Ideje volt kezdeni vele valamit. Tökfőzelékhez nem volt kedvem, bár volt kapor, meg tejföl is a hűtőben. Viszont lecsót már régen ettem.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg gyalult tök
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg paprika
- 1 db kápia paprika
- 2 db csípős hegyespaprika
- 4 db chilipaprika
- 1 szelet füstölt szalonna
- 25 dkg darált hús (sertés)
- 10 dkg füstölt csípőskolbász
- 3 ek étolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 6 db közepes újkrumpli
- 25 dkg paradicsom
1. lépés
A szalonnát felkockázom, a hagymákat durván darabolom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat negyedelem.
2. lépés
Egy fazékban teszek fel vizet forralni, megsózom.
3. lépés
Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, rádobom a hagymám, dinsztelem. Majd ráteszem a darált húst, fehéredésig pörkölöm. Ekkor következik a paprika, majd a paradicsom, végül a tök. Fűszerezem.
4. lépés
Közben míg a lecsó készül, megdörzsölöm a krumplit, belevágom a forrásban lévő vízbe. A kolbászt felkarikázom.
5. lépés
Amikor már majdnem kész a lecsó beleteszem a kolbászt. A tűzhelyt elzárom, s hőntartáson még hagyom a lecsót és a kolbászt készrefőni. Jöhet a tálalás!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 337 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
751 kcal -
Zsír
38,8 g -
Koleszterin
35 mg -
Szénhidrát
75,9 g -
Cukor
11,2 g -
Fehérje
30,3 g