Sós keksz

2012-11-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Amikor átugrunk az anyóshoz egy kis ebédre, akkor nincs olyan alkalom, hogy ne lenne ilyen finomság az asztalon.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Liszt
  • 2 Tojássárgája
  • 8 dkg Margarin
  • 1 dl Tejföl
  • Késhegynyi Szódabikarbóna
  • 1 db Tojás
  • Köménymag
  • Szezámmag

1. lépés

A lisztet, a tojássárgáját, a margarint, a tejfölt, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük és félkemény tésztát gyúrunk belőle.

2. lépés

Ahogy meggyúrtuk a tésztát, körülbelül 4 milliméter vastagra kinyújtjuk, majd egy derelyevágó segítségével négyszögeket vágunk ki belőle.

3. lépés

A tetejüket bekenjük tojással és köménymagot, szezámmagot szórunk rájuk. Betesszük az előmelegített sütőbe és 190 °C-on sütjük tovább. Akkor jó, amikor a színe világos aranybarnás lesz.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.4 / 5)

3.4 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

8,325 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos ropi

  • Sokmagos keksz

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Sajtos virágok

  • Olívabogyós spagettisaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    494 kcal
  • Összes Zsír

    27,2 g
  • Koleszterin

    155 mg
  • Szénhidrát

    51,5 g
  • Fehérje

    11,3 g