Diós habos szelet
2015-11-25- Típus: Krémes sütemények
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A recept a sütidekorból készült, de egy kicsit változtattam rajta.
Ezeket szerezd be:
- Tészta hozzávalói:
- 4 tojássárgája
- 12 deka cukor
- 5 deka lágy vaj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- fél csg sütőpor
- 18 deka liszt
- 1 evőkanál tejföl
- Diós krém hozzávalói:
- 20 deka darált dió
- 10 deka cukor
- 1,5 deci tej
- ízlés szerint rum
- A tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- sárgabaracklekvár
1. Lépés
A tojások sárgáját a cukorral és vajjal habosra kikeverem, hozzáadom a reszelt citromhéjat és a levét, valamint a tejfölt, és végül belekeverjük a sütőporos lisztet.
2. Lépés
Sütőpapíros tepsibe öntöm a tésztát és elsimítom. Én 24×22-es tepsit használtam. 180 fokon megsütöm. Amíg sül, elkészítem a diós krémet.
3. Lépés
A tejet a cukorral felforralom, a darált dióval és a rummal összekeverem. A kisült tésztára rákenem.
4. Lépés
A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem, és a diós krémre rákenem. Az egészet visszateszem egy kicsit a sütőbe, hogy a hab kicsit színt kapjon (ez kb 10 perc).
5. Lépés
A süteményt kihűlés után szeletelem. Sárgabaracklekvárral és citromfűvel díszítettem.
Értékelések
(4.6 / 5)
5 személy értékelt
8 653 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
-
Zsír
-
Szénhidrát
-
Fehérje
-
Koleszterin
-
Cukor