Diós habos szelet

2015-11-25
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A recept a sütidekorból készült, de egy kicsit változtattam rajta.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta hozzávalói:
  • 4 tojássárgája
  • 12 deka cukor
  • 5 deka lágy vaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • fél csg sütőpor
  • 18 deka liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • Diós krém hozzávalói:
  • 20 deka darált dió
  • 10 deka cukor
  • 1,5 deci tej
  • ízlés szerint rum
  • A tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • sárgabaracklekvár

1. Lépés

A tojások sárgáját a cukorral és vajjal habosra kikeverem, hozzáadom a reszelt citromhéjat és a levét, valamint a tejfölt, és végül belekeverjük a sütőporos lisztet.

2. Lépés

Sütőpapíros tepsibe öntöm a tésztát és elsimítom. Én 24×22-es tepsit használtam. 180 fokon megsütöm. Amíg sül, elkészítem a diós krémet.

3. Lépés

A tejet a cukorral felforralom, a darált dióval és a rummal összekeverem. A kisült tésztára rákenem.

4. Lépés

A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem, és a diós krémre rákenem. Az egészet visszateszem egy kicsit a sütőbe, hogy a hab kicsit színt kapjon (ez kb 10 perc).

5. Lépés

A süteményt kihűlés után szeletelem. Sárgabaracklekvárral és citromfűvel díszítettem.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 652 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

  • Diós gyümölcsös sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

  • Zsír

  • Szénhidrát

  • Fehérje

  • Koleszterin

  • Cukor