Tejfölös csirkepörkölt

2012-10-07
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Nálunk azok a pörköltek fogynak jobban, amiben nem egész húsok vannak, hanem kockára vágom őket, például ilyen ez a csirke pörkölt is, amit a gyerekek is jobban szeretnek, ha mellből készítem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg csirkemell
  • 2 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 pici csípős paprika
  • 2 tk pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 pohár tejföl

1. lépés

A hagymát, a paradicsomot és a kis csípős paprikát megtisztítom és felszeletelem, majd mindegyiket egy kis olajon megpárolom. A csirkemellet csinos csíkokra vágom, majd hozzáadom egy kis só társaságában a zöldségekhez és puhára főzzük.

2. lépés

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy nagyjából ellepje a húsokat. Ezután puhulásig főzzük. Mielőtt levennénk a tűzről, keverjünk el a szaftban egy kis pohár tejfölt és rotyogtassuk még egy kicsit, ameddig nagyjából besűrűsödik.

Én nokedlivel szoktam tálalni, de ugyanilyen finom tésztával is.

 

fotó: szolohegyimesekkonyhakmindennapok

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 9
Értékeld a receptet!

9 személy értékelt

12 263 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-paprikás csirkecomb krumplipürével

  • Csirkefarhát- és gombapörkölt pennével

  • Csirkecomb pörkölt lecsóval és rizzsel

  • Csirkefarhát pörkölt krumplival

  • Vörösboros paprikás csirkecomb chifferinivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    380 kcal
  • Zsír

    14,1 g
  • Szénhidrát

    6,9 g
  • Fehérje

    53,7 g