Tejfölös csirkepörkölt
2012-10-07- Típus: Csirkepörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Nálunk azok a pörköltek fogynak jobban, amiben nem egész húsok vannak, hanem kockára vágom őket, például ilyen ez a csirke pörkölt is, amit a gyerekek is jobban szeretnek, ha mellből készítem.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg csirkemell
- 2 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 1 pici csípős paprika
- 2 tk pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 pohár tejföl
1. lépés
A hagymát, a paradicsomot és a kis csípős paprikát megtisztítom és felszeletelem, majd mindegyiket egy kis olajon megpárolom. A csirkemellet csinos csíkokra vágom, majd hozzáadom egy kis só társaságában a zöldségekhez és puhára főzzük.
2. lépés
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy nagyjából ellepje a húsokat. Ezután puhulásig főzzük. Mielőtt levennénk a tűzről, keverjünk el a szaftban egy kis pohár tejfölt és rotyogtassuk még egy kicsit, ameddig nagyjából besűrűsödik.
Én nokedlivel szoktam tálalni, de ugyanilyen finom tésztával is.
fotó: szolohegyimesekkonyhakmindennapok
Értékelések
(4.6 / 5)
9 személy értékelt
18 588 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
380 kcal -
Zsír
14,1 g -
Szénhidrát
6,9 g -
Fehérje
53,7 g