Ecetes kékkagyló recept

2013-10-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Érkezzen egy kis különlegesség is. A kékkagyló az Atlanti-óceán északi részén és Japán partjainál honos, vitaminokban és fehérjékben gazdag étel. Ha sikerült beszereznünk, készítsük el ecetesen.

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 kg Kékkagyló
  • 2 db Paprika
  • 2 db Kaliforniai Paprika
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 dl Fehérbor
  • 8-10 db közepes Ecetes uborka
  • 1 db Babérlevél
  • Kapribogyó
  • Olaj
  • Ecet (ízlés szerint)
  • Petrezselyem

1. lépés

A kagylót sós vízben (ami pont ellepi) tegyük fel főni. Öntsük hozzá a fehérbort, tegyük bele a babérlevelet, majd tegyünk rá fedőt és főzzük meg. Amikor megfőtt a kagyló, szűrjük le, várjuk meg míg kihűl és távolítsuk el a kagylónak a héját.

2. lépés

A paprikákat, ecetes uborkát, kapribogyót, vöröshagymát és a petrezselymet vágjuk fel apróra, keverjük össze az ecettel, olajjal, majd sózzuk meg ízlés szerint. Végül keverjük hozzá a kagylót, várjunk minimum egy negyed órát (az érlelés miatt), majd tálaljunk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 893 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Osztriga Rockefeller módra

  • Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

  • Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    544 kcal
  • Összes Zsír

    22,4 g
  • Koleszterin

    105 mg
  • Szénhidrát

    27,4 g
  • Cukor

    7,7 g
  • Fehérje

    46,3 g