Szőlőmagos-tökmagos cukkinikrémleves

2015-09-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy újabb cukkinikrémleves szőlő- és tökmaggal.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db közepes cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 ek szőlőmag
  • 1 ek tökmag
  • 1 ek vaj
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tej
  • 1 db zöldségleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 5 dl víz
  • szőlőmagolaj

1. lépés

Egy serpenyőben megpirítom a szőlőmagot és a tökmagot, félreteszem.

2. lépés

Közben a hagymákat, a cukkinit és a petrezselymet darabolom.

3. lépés

Egy lábasban kevés olajon a vajat megolvasztom, benne a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább. Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.

4. lépés

Amikor megfőtt a cukkini, hozzáadom a petrezselymet, a szőlőmag és a tökmag felét, a tejet, s botmixerrel pürésítem. Felrottyantom.

5. lépés

Tálaláskor merek a levesből egy bögrébe, locsolok rá szőlőmagolajat, tökmagolajat, s szórok rá szőlőmagot és tökmagot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 023 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    248 kcal
  • Zsír

    20,5 g
  • Koleszterin

    20 mg
  • Szénhidrát

    15 g
  • Cukor

    6,9 g
  • Fehérje

    6 g