Citromos-mazsolás sütemény
2012-08-19- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Frissen sült citrom illatú sütemény egy kis mazsolával és tetején citromos mázzal egy tökéletes vasárnapi ebéd kiegészítője.
Ezeket szerezd be:
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál friss citromlé
- A tésztához:
- 1/4 csésze cukor
- 1 evőkanál citromhéj
- 2 teáskanál vanília-kivonat
- 1 nagy tojás
- 2 csésze liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1/2 csésze tej
- 1/2 teáskanál só
- 3 evőkanál hideg vaj
- 3/4 csésze mazsola
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, helyezzünk egy tepsibe sütőpapírt. A mázhoz keverjük össze a 2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál citromlevet, majd tegyük félre.
2. Lépés
Keverjük össze a tejet a fennmaradó citromlével, cukorral, citromhéjjal, a vaníliával és tojással egy közepes tálban. Egy másik tálban keverjük el a lisztet, a sütőport, a sót. Adjuk hozzá a hideg vajat és morzsoljuk össze a lisztes keverékkel, a végén durva tésztát kapunk belőle.
3. Lépés
Finoman kavarjuk bele a mazsolát.(Előtte nem árt egy kis langyos vízbe áztatni.) Adjuk hozzá a tejes keveréket, keverjük egészen addig, amíg a tészta ragacsos lesz. Helyezzük rá a tésztát lisztezett felületre és gyúrjuk finoman lisztezett kézzel. Alakítsuk a tésztát kör alakúra, amekkora a tepsiben elfér. Késsel vágjuk be a tetejét, ahol majd szeletelni fogjuk, ne vágjuk be teljesen.
4. Lépés
Kenjük meg a citromos mázzal a tészta tetejét. Süssük, amíg aranyszínű lesz, körülbelül 18 -20 percig, vagy tűpróbáig. Tálaljuk szobahőmérsékletre hűlve.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
5 984 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
192,5 kcal -
Zsír
4,7 g -
Fehérje
4,3 g -
szénhidrát
33,9 g