Citromos-mazsolás sütemény

2012-08-19
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Frissen sült citrom illatú sütemény egy kis mazsolával és tetején citromos mázzal egy tökéletes vasárnapi ebéd kiegészítője.

Ezeket szerezd be:

  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • A tésztához:
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 evőkanál citromhéj
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 nagy tojás
  • 2 csésze liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/2 csésze tej
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 evőkanál hideg vaj
  • 3/4 csésze mazsola

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, helyezzünk egy tepsibe sütőpapírt. A mázhoz keverjük össze a 2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál citromlevet, majd tegyük félre.

2. Lépés

Keverjük össze a tejet a fennmaradó citromlével, cukorral, citromhéjjal, a vaníliával és tojással egy közepes tálban. Egy másik tálban keverjük el a lisztet, a sütőport, a sót. Adjuk hozzá a hideg vajat és morzsoljuk össze a lisztes keverékkel, a végén durva tésztát kapunk belőle.

3. Lépés

Finoman kavarjuk bele a  mazsolát.(Előtte nem árt egy kis langyos vízbe áztatni.) Adjuk hozzá a tejes keveréket, keverjük egészen addig, amíg a tészta ragacsos lesz. Helyezzük rá a tésztát lisztezett felületre és gyúrjuk finoman lisztezett kézzel. Alakítsuk a tésztát kör alakúra, amekkora a tepsiben elfér. Késsel vágjuk be a tetejét, ahol majd szeletelni fogjuk, ne vágjuk be teljesen.

4. Lépés

Kenjük meg a citromos mázzal a tészta tetejét. Süssük, amíg aranyszínű lesz, körülbelül 18 -20 percig, vagy tűpróbáig. Tálaljuk szobahőmérsékletre hűlve.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

6 148 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás szilvás lepény

  • Diétás márvány szelet

  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    192,5 kcal
  • Zsír

    4,7 g
  • Fehérje

    4,3 g
  • szénhidrát

    33,9 g

Kommentek