Kínai sült banán recept

2013-03-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

Kínai specialitás, ne használjunk hozzá túl érett banánt, mert akkor a sütésnél szétesik.

Ezeket szerezd be:

  • 4 banán
  • 100 g liszt
  • 2 tojás
  • 100 g porcukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl rum
  • csipetnyi só

1. lépés

A lisztet öntsük egy keverőtálba, nyomjunk egy mélyedést a közepébe. Öntsünk hozzá egy pohár hideg vizet, verjünk hozzá két tojást. Tegyünk bele 1 evőkanál porcukrot és csipetnyi sót. Egy fakanállal keverjük össze alaposan, hogy csomómentes, palacsintatészta állagú masszát kapjunk. Tegyük hűtőbe legalább egy órára.

2. lépés

Ha letelt az egy óra, újból keverjük át a tésztát. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd a banánokat (meghámozva) mártsuk bele a tésztába, majd tegyük a forró olajba. Süssük mindkét oldalát szép aranyszínűre. Papírtörlővel szívjuk fel a fölösleges olajat.

Fektessük a banánokat tányérra, szórjuk meg porcukorral, locsoljuk le a rummal, és flambírozhatjuk az asztalnál.

 

Fogás: Cimkék: , , Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

7 547 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

  • Sárgadinnye vaníliafagylalttal és brandyvel

  • Flambírozott körte vaníliafagylalttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    439 kcal
  • Zsir

    9.6g
  • Szénhidrát

    71.2g
  • Fehérje

    6.6g

Kommentek

  • Tobi

    100g cukor vagy egy evőkanál?
    1 dl rum a tésztába vagy sütéshez?
    Egy pohár víz? 2dl -3dl, nem elég 1 dl?