Kínai sült banán recept

2013-03-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

Kínai specialitás, ne használjunk hozzá túl érett banánt, mert akkor a sütésnél szétesik.

Ezeket szerezd be:

  • 4 banán
  • 100 g liszt
  • 2 tojás
  • 100 g porcukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl rum
  • csipetnyi só

1. lépés

A lisztet öntsük egy keverőtálba, nyomjunk egy mélyedést a közepébe. Öntsünk hozzá egy pohár hideg vizet, verjünk hozzá két tojást. Tegyünk bele 1 evőkanál porcukrot és csipetnyi sót. Egy fakanállal keverjük össze alaposan, hogy csomómentes, palacsintatészta állagú masszát kapjunk. Tegyük hűtőbe legalább egy órára.

2. lépés

Ha letelt az egy óra, újból keverjük át a tésztát. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd a banánokat (meghámozva) mártsuk bele a tésztába, majd tegyük a forró olajba. Süssük mindkét oldalát szép aranyszínűre. Papírtörlővel szívjuk fel a fölösleges olajat.

Fektessük a banánokat tányérra, szórjuk meg porcukorral, locsoljuk le a rummal, és flambírozhatjuk az asztalnál.

 

Fogás: Cimkék: , , Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

8 478 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Eperhab recept

  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    439 kcal
  • Zsir

    9.6g
  • Szénhidrát

    71.2g
  • Fehérje

    6.6g

Kommentek