Kínai sült banán recept
2013-03-18- Típus: Gyümölcsös desszert
- Nemzetiség: Kínai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 1:25 p
Kínai specialitás, ne használjunk hozzá túl érett banánt, mert akkor a sütésnél szétesik.
Ezeket szerezd be:
- 4 banán
- 100 g liszt
- 2 tojás
- 100 g porcukor
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl rum
- csipetnyi só
1. lépés
A lisztet öntsük egy keverőtálba, nyomjunk egy mélyedést a közepébe. Öntsünk hozzá egy pohár hideg vizet, verjünk hozzá két tojást. Tegyünk bele 1 evőkanál porcukrot és csipetnyi sót. Egy fakanállal keverjük össze alaposan, hogy csomómentes, palacsintatészta állagú masszát kapjunk. Tegyük hűtőbe legalább egy órára.
2. lépés
Ha letelt az egy óra, újból keverjük át a tésztát. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd a banánokat (meghámozva) mártsuk bele a tésztába, majd tegyük a forró olajba. Süssük mindkét oldalát szép aranyszínűre. Papírtörlővel szívjuk fel a fölösleges olajat.
Fektessük a banánokat tányérra, szórjuk meg porcukorral, locsoljuk le a rummal, és flambírozhatjuk az asztalnál.
Értékelések
(4.2 / 5)
6 személy értékelt
12 897 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
439 kcal -
Zsir
9.6g -
Szénhidrát
71.2g -
Fehérje
6.6g