Japán sajttorta recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Ezeket szerezd be:

  • 6 dkg liszt
  • 25 dkg Philadelphia krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 100 ml tej
  • 6 tojás szétválasztva
  • fél mokkáskanál borkősav
  • 14 dkg cukor
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • fél citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

1. A krémsajtot, a vajat és a tejet habüstbe adagolom. Egy edénybe vizet teszek melegedni, ráteszem a habüstöt és kevergetve összeolvasztom a hozzávalókat. Amikor ez kész félreteszem kicsit hűlni. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelek és  kb. 3 ujjnyi vizet engedek és a sütőbe teszem. Kb.150°C-ra állítom a hőmérsékletet, hőlégkeveréssel.

2. A tojások sárgáját a citromlevet és a citromhéjat  a félretett krémsajtos masszába keverem, majd részletekben beleszitálom a borkősavval és keményítővel elkevert lisztet, majd a mixer legalacsonyabb fokozatát bekapcsolva csomómentesre keverem.

3. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verem és óvatosan a krémbe forgatom.

4. A masszát a tortaformába öntöm, és  óvatosan a vízfürdőbe ültetem, (nagyjából a feléig érjen a víz)  és kb. 60 perc alatt készre sütöm a süteményt.  A sülés közben tilos kukucskálni!

Csak akkor fogyasztható és vágható, ha már hagytuk legalább egy órát állni.

A tetejét bármilyen gyümölccsel díszíthetjük ízlés szerint, banánnal és eperrel kiváló, de akár lekvárral, fahéjjal vagy kakaóporral is meghinthetjük!

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4,580 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládé-narancs sajttorta

  • Csokoládés-céklás torta