Japán sajttorta recept
2012-04-02- Típus: Sajttorták
- Nemzetiség: Japán
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Ezeket szerezd be:
- 6 dkg liszt
- 25 dkg Philadelphia krémsajt
- 5 dkg vaj
- 100 ml tej
- 6 tojás szétválasztva
- fél mokkáskanál borkősav
- 14 dkg cukor
- 2 dkg étkezési keményítő
- fél citrom leve
- reszelt citromhéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
1. A krémsajtot, a vajat és a tejet habüstbe adagolom. Egy edénybe vizet teszek melegedni, ráteszem a habüstöt és kevergetve összeolvasztom a hozzávalókat. Amikor ez kész félreteszem kicsit hűlni. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelek és kb. 3 ujjnyi vizet engedek és a sütőbe teszem. Kb.150°C-ra állítom a hőmérsékletet, hőlégkeveréssel.
2. A tojások sárgáját a citromlevet és a citromhéjat a félretett krémsajtos masszába keverem, majd részletekben beleszitálom a borkősavval és keményítővel elkevert lisztet, majd a mixer legalacsonyabb fokozatát bekapcsolva csomómentesre keverem.
3. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verem és óvatosan a krémbe forgatom.
4. A masszát a tortaformába öntöm, és óvatosan a vízfürdőbe ültetem, (nagyjából a feléig érjen a víz) és kb. 60 perc alatt készre sütöm a süteményt. A sülés közben tilos kukucskálni!
Csak akkor fogyasztható és vágható, ha már hagytuk legalább egy órát állni.
A tetejét bármilyen gyümölccsel díszíthetjük ízlés szerint, banánnal és eperrel kiváló, de akár lekvárral, fahéjjal vagy kakaóporral is meghinthetjük!
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
7 280 megtekintés