Kukoricakrémleves Ágitól

2018-01-31
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy tévéműsorban találkoztam ezzel a kukorica krémleves recepttel. Mivel gluténmentes, rögtön el is készítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 ek Vaj
  • 4 nagy db Póréhagyma
  • 250 g Csemege kukorica
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 kávéskanál Só
  • 2 dl Főzőtejszín
  • 1 db Leveskocka
  • 6 dl Víz

1. lépés

Egy lábasban megolvasztjuk a vajat és megfuttatjuk benne a hagymát.

2. lépés

Ezután beletesszük a kukoricát, fokhagymát, ízlés szerint borsozzuk, sózzuk, beledobjuk a húsleves kockát és felöntjük egy kevés tejszínnel, majd vízzel. Fedő alatt főzzük, amíg meg nem puhul.

3. lépés

Levesszük a tűzről és alaposan összemixeljük.

4. lépés

Végül hozzáadjuk a maradék tejszínt, és még egy kicsit tovább forraljuk.

5. lépés

A levest tortilla chipssel tálaljuk. A tortilla chipset sütőbe tesszük és reszelt trappista, vagy füstölt sajtot szórunk rá. A chipset addig hagyjuk bent, míg rá nem olvad a sajt.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

661 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    239,72kcal
  • Zsír

    5,45g
  • Koleszterin

    12,33mg
  • Szénhidrát

    46,82g
  • Cukor

    12,51g
  • Fehérje

    5,64g