Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival

2015-05-26
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ma délben sütöttem meg ezt az ételt. Gyorsan el is fogyott ez a finomság.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg pulyka (1 db sült, pácolt)
  • 3 db nagyobb krumpli
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db csiperkegomba
  • 1 szál rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kacsazsír

1. Lépés

A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem.

2. Lépés

Középre helyezem a pulykacombot, rászórom a felkockázott szalonnát, rárakom a a felszeletelt gombát, majd a zöldfűszereket és az aprított fokhagymát.

3. Lépés

Berakom a 180 °C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütöm.

4. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és krumpliköretet, őrlök rá még borsot és díszítem sült zöldfűszerrel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 262 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

  • Tüzes göngyölt pulykamell

  • Citromos-rozmaringos pulyka

  • Vörösboros sült pulykacomb

  • Sajtos pulykamellfilé friss salátával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    518 kcal
  • Zsír

    16,4 g
  • Koleszterin

    140 mg
  • Szénhidrát

    34,4 g
  • Cukor

    1,7 g
  • Fehérje

    56,3 g