Túrós sütemény

2014-09-17
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezt a receptet egy szentendrei cukrásztól kaptam és isteni!

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 45 dkg cukor
  • 75 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor

1. Lépés

A tésztához a hozzávalókat (25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 sütőpor, 10 dkg cukor) összekeverjük és egy tepsibe simítjuk, majd félig megsütjük.

2. Lépés

A töltelékhez a 6 tojás sárgáját, 15 dkg cukorral és a túróval, valamint a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a félig kisütött tésztára tesszük.

3. Lépés

A tojásfehérjét 20 dkg cukorral, gőz fölött habbá verjük, majd a túróra kenjük. Készre sütjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük. Isteni finom!

Sütni és főzni csak szívvel-lélekkel lehet :)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 593 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Finom szelet Marcsi konyhájából

  • Kókuszos piramis

  • Rákóczi túrós

  • Yes szelet

  • Rigó Jancsi – gluténmentes

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    747 kcal
  • Zsír

    22.2g
  • Szénhidrát

    112.7g
  • Fehérje

    28.1g
  • Koleszterin

    279mg
  • Cukor

    75.9g