Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival
2015-05-29- Típus: Pulykasült receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 40 perc
Szeretem a pulykát, a comb különösen ízletes.
Ezeket szerezd be:
- 95 dkg pulyka (1 db sült, pácolt)
- 4 db nagyobb krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- fokhagymasó (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- majoranna (ízlés szerint)
- kacsazsír
1. Lépés
A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Berakom a 180 °C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütöm.
2. Lépés
A pulykacombot egy serpenyőbe helyezem, teszek bele kacsazsírt, fűszerezem, rászórom a zöldfűszereket és az aprított fokhagymát. Ez is mehet a sütőbe.
3. Lépés
Közben a petrezselymet – nem túl apróra – felvágom.
4. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és sült krumplit, s szórok rá petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 312 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
583 kcal -
Zsír
12,5 g -
Koleszterin
146 mg -
Szénhidrát
54 g -
Cukor
2,4 g -
Fehérje
62 g