Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

2015-05-29
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Szeretem a pulykát, a comb különösen ízletes.

Ezeket szerezd be:

  • 95 dkg pulyka (1 db sült, pácolt)
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • fokhagymasó (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • majoranna (ízlés szerint)
  • kacsazsír

1. Lépés

A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Berakom a 180 °C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütöm.

2. Lépés

A pulykacombot egy serpenyőbe helyezem, teszek bele kacsazsírt, fűszerezem, rászórom a zöldfűszereket és az aprított fokhagymát. Ez is mehet a sütőbe.

3. Lépés

Közben a petrezselymet – nem túl apróra – felvágom.

4. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és sült krumplit, s szórok rá petrezselymet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 048 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival

  • Tüzes göngyölt pulykamell

  • Citromos-rozmaringos pulyka

  • Vörösboros sült pulykacomb

  • Sajtos pulykamellfilé friss salátával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    583 kcal
  • Zsír

    12,5 g
  • Koleszterin

    146 mg
  • Szénhidrát

    54 g
  • Cukor

    2,4 g
  • Fehérje

    62 g