Tüzes göngyölt pulykamell

2014-05-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A csípős ízt kedvelőknek ajánlom. Akár grillen is elkészíthető.

Ezeket szerezd be:

  • 4 szelet pulykamell filé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 1 mk fehér bors
  • 1 mk fűszerkeverék

1. Lépés

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel. A trappista sajtot lereszeljük, a paradicsomot, zöldpaprikát és az újhagymát kis kockára vágjuk.

2. Lépés

A reszelt sajtot összekeverjük a paprikával, paradicsommal és a hagymával. Ízesítjük sóval, őrölt borssal. A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük.

3. Lépés

A „göngyölegeket” szorosan, alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben, kb. 20 percet sütjük. Utána kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap. Párolt zöldséget készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 419 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

  • Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival

  • Citromos-rozmaringos pulyka

  • Vörösboros sült pulykacomb

  • Sajtos pulykamellfilé friss salátával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    376 kcal
  • Zsír

    19.2g
  • Szénhidrát

    11.2g
  • Fehérje

    39g
  • Koleszterin

    117mg
  • Cukor

    7.6g