Tüzes göngyölt pulykamell
2014-05-12- Típus: Pulykasült receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
A csípős ízt kedvelőknek ajánlom. Akár grillen is elkészíthető.
Ezeket szerezd be:
- 4 szelet pulykamell filé
- 20 dkg trappista sajt
- 2 db hegyes erős paprika
- 2 db paradicsom
- 2 szál újhagyma
- 1 kávéskanál só
- 1 mk fehér bors
- 1 mk fűszerkeverék
1. Lépés
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel. A trappista sajtot lereszeljük, a paradicsomot, zöldpaprikát és az újhagymát kis kockára vágjuk.
2. Lépés
A reszelt sajtot összekeverjük a paprikával, paradicsommal és a hagymával. Ízesítjük sóval, őrölt borssal. A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük.
3. Lépés
A „göngyölegeket” szorosan, alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben, kb. 20 percet sütjük. Utána kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap. Párolt zöldséget készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 419 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
376 kcal -
Zsír
19.2g -
Szénhidrát
11.2g -
Fehérje
39g -
Koleszterin
117mg -
Cukor
7.6g