Sajtos pulykamellfilé friss salátával

2012-06-03
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ha már unjuk a csirkét, akkor a 90 napos diéta alatt nyugodtan készíthetünk pulykát, hiszen az is megengedett.

Ezeket szerezd be:

  • 2 szelet Pulykamellfilé
  • 10 dkg reszelt Sajt
  • 1 Tojás
  • 1 dl Tej
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • Kevés Olívaolaj

1. lépés

Egy tálba beleöntjük a tejet, amit összekeverünk az átpasszírozott fokhagymával. (Fokhagymanyomó ilyenkor a segítségünkre lehet) Mikor elkészült a fokhagymás-tejes „anyagunk”, akkor a pulykamelleket jó alaposan megáztatjuk benne. Ezután megsózzuk a husit, belemártjuk a tojásba, majd a sajtba. Lényegében ugyanúgy csináljuk, mint amikor rántott húst készítünk, csak itt más alapanyagok vannak.

2. lépés

Előkapunk egy tepsit, kikenjük, de ha van otthon olívaolaj, akkor az még jobb. (Beletehetünk egy kis vizet is a biztonság kedvéért.)

A kikent tepsibe beletesszük a pulykamellet és fóliával lefedjük. A cél az, hogy puhára főzzük.

3. lépés

Ha már jó (késsel szurkáljátok meg), akkor ne vegyétek ki egyből, hanem várjatok egy kicsit, amíg a megolvadt sajt megpirul. Salátával vagy bármilyen zöldség mix is tökéletesen megfelel. Ha az utóbbi, akkor a pulykamellet tehetitek zöldségágyra és úgy együttesen pároljátok meg.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 336 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

  • Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival

  • Tüzes göngyölt pulykamell

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    260 kcal
  • Összes Zsír

    19,2 g
  • Koleszterin

    144 mg
  • Szénhidrát

    2,4 g
  • Cukor

    1,4 g
  • Fehérje

    19,1 g