Bableves – gyors változat

2012-04-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Igazi Hungarikum, elmaradhatatlan fogás jó sok kenyérrel és jó csípősen. Ha igazán gyorsan akarunk vele végezni, akkor konzerves babot használunk.

Ezeket szerezd be:

  • 40-50 dkg sertéscomb
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 konzerves bab
  • 4 répa
  • 4 fehér répa
  • 4-6 db krumpli
  • 1 paradicsom konzerv
  • só, bors, pirospaprika
  • 4 babérlevél
  • szárított rozmaring
  • tejföl
  • erős paprika
  • 2 l víz

Elkészítés:

1. Az olajat felforrósítjuk és a hagymát, fokhagymát puhára pároljuk benne. Mikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a kockákra vágott sertés combot és megpuhítjuk.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kockákra vágott krumplit, sárgarépát és fehér répát, majd felöntjük a vízzel. Sóval, borssal, pirospaprikával, rozmaringgal és babérlevéllel ízesítjük, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

3. Szépen lassan felforraljuk. A legvégén adjuk hozzá a konzerves babot és az erős paprikát, ezeknek körülbelül 5 perc elég, hogy összeforrjanak a levessel. Ekkor kóstoljuk és szánk íze szerint ízesítjük.

A levest nem kell habarni vagy rántani, mert a krumpliban és a babban lévő keményítő miatt magától összébb ugrik kicsit. Tálaláskor a tányér közepére tegyünk egy kis tejfölt és rozmaring levelet.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2,261 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejfölös bableves füstölt karajjal

  • Tejfölös fejtett bableves füstölt pörccel és csipetkével

  • Vörösboros Jókai bableves csipetkével

  • Jókai bableves

  • Fehér bableveles