Bableves – gyors változat
2012-04-09- Típus: Bableves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Igazi Hungarikum, elmaradhatatlan fogás jó sok kenyérrel és jó csípősen. Ha igazán gyorsan akarunk vele végezni, akkor konzerves babot használunk.
Ezeket szerezd be:
- 40-50 dkg sertéscomb
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 konzerves bab
- 4 répa
- 4 fehér répa
- 4-6 db krumpli
- 1 paradicsom konzerv
- só, bors, pirospaprika
- 4 babérlevél
- szárított rozmaring
- tejföl
- erős paprika
- 2 l víz
Elkészítés:
1. Az olajat felforrósítjuk és a hagymát, fokhagymát puhára pároljuk benne. Mikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a kockákra vágott sertés combot és megpuhítjuk.
2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kockákra vágott krumplit, sárgarépát és fehér répát, majd felöntjük a vízzel. Sóval, borssal, pirospaprikával, rozmaringgal és babérlevéllel ízesítjük, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
3. Szépen lassan felforraljuk. A legvégén adjuk hozzá a konzerves babot és az erős paprikát, ezeknek körülbelül 5 perc elég, hogy összeforrjanak a levessel. Ekkor kóstoljuk és szánk íze szerint ízesítjük.
A levest nem kell habarni vagy rántani, mert a krumpliban és a babban lévő keményítő miatt magától összébb ugrik kicsit. Tálaláskor a tányér közepére tegyünk egy kis tejfölt és rozmaring levelet.
Értékelések
(4.4 / 5)
5 személy értékelt
5 451 megtekintés