Banánkrémes puffancsok

2012-06-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A tészta nagyon hasonlít a képviselőfánk receptjéhez, az íze is hasonló, de a banános krémmel valahogy sokkal jobb!

Ezeket szerezd be:

  • 1 tojás
  • 40 g liszt
  • 100 ml víz
  • 35 g vaj
  • 100 ml tejszín
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál konyak
  • 1 érett banán
  • étcsokoládé díszítésként

1. Lépés

Kezdjük a tészta elkészítésével. Tegyük a vajat és a vizet egy lábasba és forraljuk fel. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük el jól, hogy biztosan ne legyen csomós. Kevergessük néhány percig, amíg úgy néz ki, mint egy szép, egységes tészta. Hagyjuk teljesen kihűlni.

2. Lépés

Verjük fel habosra a tojást, majd utána lágy mozdulatokkal keverjük a tésztához. Finom mozdulatokkal jól keverjük el.

3. Lépés

Béleljünk ki egy tepsi sütőpapírral, majd tegyünk kis labdacsokat (ahogy a képviselőfánk esetében tennénk) a tepsire, de használhatunk krémnyomó zsákot is. Én nem szoktam vacakolni, teniszlabda méretű labdacsokat szoktam készíteni. Süssük 15-20 percig 200°C-on. Ne nyissuk ki a sütőt a sütés során, mert a puffasztott labdácskák összeesnek.

4. Lépés

Vegyük ki, majd hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a tölteléket. Egy villával törjük össze a banánt és tegyük félre. Habverővel keverjük el a tejszínt a vaníliás cukorral és keverjünk bele konyakot, ízlés szerint.

Ha a fánkocskák kihűltek, kenjük meg a banános krémmel, tetejére pedig egy kanálnyi konyakos krémet kanalazzunk. Helyezzünk rá fedőként egy másik labdacsot, a tetejét csíkozzuk be olvasztott csokoládéval.

 

Tipp: Ha a labdacsok túl nagyok lennének, akkor ketté is vághatjuk őket és azt használhatjuk aljának és fedőnek.

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1 748 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    172 kcal
  • Összes zsír

    9,5 g
  • Szénhidrát

    16,1 g
  • Fehérje

    3 g

Kommentek

  • Uvegesagi

    Ezek a hozzávaló adagok hogy lehetnek négy főre? 4 dkg liszt?

  • A Mony

    Én 7 dkg lisztből szoktam csinálni 20 db fánkot, attól függ, hogy mekkora méretűek. Szerintem a 4 dkg reális