Sült lazac rizibizivel

2013-07-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A lazac szerintem egy királyi hal. Gyakran készítek otthon is. Nagyon egyszerűen készíthető.

Ezeket szerezd be:

  • 4 lazac filé
  • 4 marék rizs
  • 4 kanálnyi zöldborsó
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 citrom
  • tarka egész bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • olívaolaj
  • petrezselyem

1. lépés

A rizst reggel beáztatom, a zöldborsót és a halat kiveszem a mélyhűtőből. Kiolvadás után a halat négybe vágom, sózom, borsozom, a citromból 4 szeletet félreteszek, a többiből facsarok a halra. A petrezselymet durván aprítom.
A rizst felteszem főni, mikor már majdnem kész, beleteszem a zöldborsót.

2. lépés

Egy serpenyőben kevés olíva olajon a halat mindkét oldalán megsütöm.
Tálaláskor a halakat a tányérra helyezem, mellé formázom a zöldborsós rizst, melyhez előzőleg hozzákevertem a petrezselymet, megszórom fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel, s egész tarka borssal. Díszítem a citromkarikával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 781 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

  • Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

  • Füstölt lazac mézdinnyével

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Sonkás lazacszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    563 kcal
  • Zsír

    22.4g
  • Szénhidrát

    43.2g
  • Fehérje

    43.6g