Sült lazac rizibizivel
2013-07-11- Típus: Lazacreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
A lazac szerintem egy királyi hal. Gyakran készítek otthon is. Nagyon egyszerűen készíthető.
Ezeket szerezd be:
- 4 lazac filé
- 4 marék rizs
- 4 kanálnyi zöldborsó
- só, őrölt fekete bors
- 1 citrom
- tarka egész bors
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- olívaolaj
- petrezselyem
1. lépés
A rizst reggel beáztatom, a zöldborsót és a halat kiveszem a mélyhűtőből. Kiolvadás után a halat négybe vágom, sózom, borsozom, a citromból 4 szeletet félreteszek, a többiből facsarok a halra. A petrezselymet durván aprítom.
A rizst felteszem főni, mikor már majdnem kész, beleteszem a zöldborsót.
2. lépés
Egy serpenyőben kevés olíva olajon a halat mindkét oldalán megsütöm.
Tálaláskor a halakat a tányérra helyezem, mellé formázom a zöldborsós rizst, melyhez előzőleg hozzákevertem a petrezselymet, megszórom fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel, s egész tarka borssal. Díszítem a citromkarikával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 536 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
563 kcal -
Zsír
22.4g -
Szénhidrát
43.2g -
Fehérje
43.6g