Sonkás lazacszelet
2013-09-12- Típus: Lazacreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ezt a receptet egy régebbi szakácskönyvben leltem meg. Pikáns ízek, üres tányér.
Ezeket szerezd be:
- 800 g Lazacszelet
- 150 g Sonka
- 2 gerezd Fokhagyma
- 12 dkg Zsemlemorzsa
- Petrezselyem
- 1 db Citrom
- Fehér bors
- Só
- Olaj
1. lépés
A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, citromlével és olajjal meglocsoljuk és körülbelül 20 percig hagyjuk állni.
2. lépés
Összekeverjük az apróra vágott sonkát, petrezselymet, fokhagymát a zsemlemorzsával.
3. lépés
A fűszeres-sonkás zsemlemorzsában megforgatjuk az olajos lazacszeleteket, majd pár perc alatt mindkét oldalát készre sütjük. Tálalásnál még egy kis citromlevet csöpögtethetünk rá.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 098 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
716 kcal -
Összes Zsír
43,2 g -
Koleszterin
147 mg -
Szénhidrát
24 g -
Cukor
1,9 g -
Fehérje
54,7 g