Sonkás lazacszelet

2013-09-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ezt a receptet egy régebbi szakácskönyvben leltem meg. Pikáns ízek, üres tányér.

Ezeket szerezd be:

  • 800 g Lazacszelet
  • 150 g Sonka
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 12 dkg Zsemlemorzsa
  • Petrezselyem
  • 1 db Citrom
  • Fehér bors
  • Olaj

1. lépés

A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, citromlével és olajjal meglocsoljuk és körülbelül 20 percig hagyjuk állni.

2. lépés

Összekeverjük az apróra vágott sonkát, petrezselymet, fokhagymát a zsemlemorzsával.

3. lépés

A fűszeres-sonkás zsemlemorzsában megforgatjuk az olajos lazacszeleteket, majd pár perc alatt mindkét oldalát készre sütjük. Tálalásnál még egy kis citromlevet csöpögtethetünk rá.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 013 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

  • Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

  • Füstölt lazac mézdinnyével

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Fehérboros lazac

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    716 kcal
  • Összes Zsír

    43,2 g
  • Koleszterin

    147 mg
  • Szénhidrát

    24 g
  • Cukor

    1,9 g
  • Fehérje

    54,7 g