Sonkás lazacszelet

2013-09-12
Sonkás lazacszelet
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ezt a receptet egy régebbi szakácskönyvben leltem meg. Pikáns ízek, üres tányér.

Ezeket szerezd be:

  • 800 g Lazacszelet
  • 150 g Sonka
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 12 dkg Zsemlemorzsa
  • Petrezselyem
  • 1 db Citrom
  • Fehér bors
  • Olaj

1. lépés

A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, citromlével és olajjal meglocsoljuk és körülbelül 20 percig hagyjuk állni.

2. lépés

Összekeverjük az apróra vágott sonkát, petrezselymet, fokhagymát a zsemlemorzsával.

3. lépés

A fűszeres-sonkás zsemlemorzsában megforgatjuk az olajos lazacszeleteket, majd pár perc alatt mindkét oldalát készre sütjük. Tálalásnál még egy kis citromlevet csöpögtethetünk rá.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

591 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Füstölt lazac mézdinnyével

    Füstölt lazac mézdinnyével

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

    Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Fehérboros lazac

    Fehérboros lazac

  • Grillezett lazac spenót ágyon zöldségekkel

    Grillezett lazac spenót ágyon zöldségekkel

  • Sült lazac borsós rizzsel (rizibizivel)

    Sült lazac rizibizivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    716 kcal
  • Összes Zsír

    43,2 g
  • Koleszterin

    147 mg
  • Szénhidrát

    24 g
  • Cukor

    1,9 g
  • Fehérje

    54,7 g