Erdei gyümölcs leves

2012-09-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A következő levesrecept, annyira gusztán néz ki, hogy akár desszertnek is elmenne. Hűtsük be jól, mielőtt tálalnánk és vigyázzunk, mert befogja a szánkat! :)

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze áfonya
  • 1 csésze málna
  • 1 csésze eper
  • 1 evőkanál friss narancslé
  • 1 teáskanál limelé
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 tk citromhéj
  • friss menta levelek a díszítéshez
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 gombóc fagylalt

1. Lépés

Mossuk meg a gyümölcsöket, majd keverjük össze a cukorral, a narancs-, citrom- és lime levével, és a reszelt citromhéjjal egy közepes méretű hőálló tálban. Fedjük le szorosan műanyag fóliával.

2. Lépés

Helyezzük a lefedett edényt egy nagy lábas fortyogó vízbe, főzzük vízgőz felett 10 percig. Tegyük félre, amíg lehűl, majd tegyük hűtőszekrénybe, amíg teljesen hidegre hűl, körülbelül 4 órát.

Osszuk a levest 4 tálba, díszítsük  friss mentalevéllel és helyezzünk mindegyik tetejére egy gombóc vaníliás vagy joghurtos fagyit.

Fogás:

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(1 / 5)

1 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 067 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

  • Sárgabarack krémleves

  • Fehérboros tejszínes szőlőleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    139 kcal
  • Zsír

    0,3 g
  • Fehérje

    3 g
  • Szénhidrát

    32 g