Epres-citromos cupcake
2012-10-29- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 22 perc
- Elkészítés: 32 perc
A következő muffin recept nagyon lágy, könnyű és krémes, tulajdonképpen nem csak eperrel párosítható.
Ezeket szerezd be:
- Cupcake-hez:
- 1/4 csésze sótlan vaj
- 1/2 csésze cukor
- 1 tojás
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 3/4 csésze liszt
- 1/4 csésze tej
- 1/8 teáskanál só
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csésze kockákra vágott eper
- Krémhez:
- 1/4 csésze sótlan vaj
- 1 tk citromhéj
- 1 csésze porcukor
- 2 teáskanál citromlé
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük habosra a könnyű vajat, adjuk hozzá a cukrot majd egy robotgéppel jól keverjük el. Tegyük bele a tojást és a vaníliát szintén. Felváltva adjuk hozzá a lisztet és a tejet. Ne hagyjunk csomókat a tésztában.
2. lépés
Hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd kaparjuk le a tál oldalát. Legvégül adjuk hozzá a citromlevet és héját, az apró kockákra vágott epret, majd jól elkeverjük. Töltsünk meg minden kivajazott muffinsütőt nem több mint 3/4 részig a tésztával. Süssük 20-22 percig, ellenőrizzük tűpróbával. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
3. lépés
Krém elkészítése: Egy közepes méretű tálban keverjük el a vajat, amíg könnyű és puha lesz. Adjuk hozzá a citromhéjat, majd lassan keverjük bele a porcukrot, majd legvégül jöhet hozzá a citromlé. Keverjük habosra.
4. lépés
Vegyük a kihűtött muffinokat elő, a citromos habot pedig nyomjuk rá egy zsákból. Díszítsük a tetejét igény szerint eperrel, citromcikkekkel.
Értékelések
(3.7 / 5)
6 személy értékelt
10 279 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
560 kcal -
Zsír
32.9g -
Szénhidrát
62.2g -
Fehérje
6.2g