Citromos-mézes csirke

2012-07-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A méz jótékony hatása régóta ismert, de nem csak teákban és süteményekben használhatjuk, hanem főételeinkbe is belecsempészhetjük.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csirkemell, csíkokra vágva
  • 2 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml tejszín
  • só, bors, szárított chili

1. Lépés

Lereszeljük a citrom levét és kifacsarjuk a héját, majd megdaráljuk a fokhagymát. Keverjük össze ezeket egy kis tálban és tegyük félre.

2. Lépés

Pirítsuk meg a csíkokra vágott csirkemellet egy kis olívaolajon, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a tejszínt. Ekkor keverjük hozzá a citromos-fokhagymás keveréket, és hagyjuk főni 10 percig.

3. Lépés

Végül adjuk hozzá a mézet, és ha szeretnénk egy kis extra pikáns fűszert, egy kis chilit is. Tálaljuk rizzsel és valamilyen zöldségkeverékkel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 640 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kínai szezámmagos csirke – gluténmentes

  • Mézes-szezámos csirke

  • Pikáns mézes-fokhagymás csirke

  • Mézes-gyömbéres lazac

  • Egzotikus csirke recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    390 kcal
  • Összes zsír

    11,9 g
  • Szénhidrát

    41,8 g
  • Fehérje

    29,8 g