Citromos-mézes csirke
2012-07-07- Típus: Mézes húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
A méz jótékony hatása régóta ismert, de nem csak teákban és süteményekben használhatjuk, hanem főételeinkbe is belecsempészhetjük.
Ezeket szerezd be:
- 2 csirkemell, csíkokra vágva
- 2 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
- só, bors, szárított chili
1. Lépés
Lereszeljük a citrom levét és kifacsarjuk a héját, majd megdaráljuk a fokhagymát. Keverjük össze ezeket egy kis tálban és tegyük félre.
2. Lépés
Pirítsuk meg a csíkokra vágott csirkemellet egy kis olívaolajon, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a tejszínt. Ekkor keverjük hozzá a citromos-fokhagymás keveréket, és hagyjuk főni 10 percig.
3. Lépés
Végül adjuk hozzá a mézet, és ha szeretnénk egy kis extra pikáns fűszert, egy kis chilit is. Tálaljuk rizzsel és valamilyen zöldségkeverékkel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 640 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
390 kcal -
Összes zsír
11,9 g -
Szénhidrát
41,8 g -
Fehérje
29,8 g