Baconba tekert sárgadinnye grillezve

2014-04-15
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Dinnye-time! A mézdinnyét és a sárgadinnyét baconba tekertem, majd meggrilleztem. Finom lett!

Ezeket szerezd be:

  • 2 szelet mézdinnye
  • 2 szelet sárgadinnye
  • 8 szelet bacon
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál citromlé
  • olívaolaj
  • 4 db salátalevél
  • 1 db menta (mentalevél és virág)
  • 1-2 evőkanál dióbél
  • 3 db fekete olívabogyó
  • 3 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
  • 2 szelet kréker (Knäckebrot)
  • 0.5 dl brandy

1. Lépés

A dinnyéket félbe, majd negyedbe vágom, a magját eltávolítom, felszeletelem, a héját levágom.

2. Lépés

A tányérra helyezem a salátalevelet, meglocsolom citromlével és olívaolajjal.

3. Lépés

A dinnyeszeleteket betekerem baconszalonnába, sózom, borsozom, grillserpenyőben kevés olívaolajon megsütöm.

4. Lépés

Tálaláskor a salátalevelekre helyezem a dinnyeszeleteket, meglocsolom olívaolajjal és brandyvel, szórok rá dióbelet, s olívabogyókat.

5. Lépés

Mentalevéllel és mentavirággal díszítem. Rakok mellé 2 szelet krékert is.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 624 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sárgadinnye sonkával és lazacszeletekkel

  • Vodkás sárgadinnye kagylóval és salátával

  • Sárgadinnye sonkával és tojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    713 kcal
  • Zsír

    53,4 g
  • Koleszterin

    88 mg
  • Szénhidrát

    25,4 g
  • Cukor

    18,2 g
  • Fehérje

    36,1 g