Baconba tekert sárgadinnye grillezve
2014-04-15- Típus: Gyümölcsös tapasok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Dinnye-time! A mézdinnyét és a sárgadinnyét baconba tekertem, majd meggrilleztem. Finom lett!
Ezeket szerezd be:
- 2 szelet mézdinnye
- 2 szelet sárgadinnye
- 8 szelet bacon
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 evőkanál citromlé
- olívaolaj
- 4 db salátalevél
- 1 db menta (mentalevél és virág)
- 1-2 evőkanál dióbél
- 3 db fekete olívabogyó
- 3 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
- 2 szelet kréker (Knäckebrot)
- 0.5 dl brandy
1. Lépés
A dinnyéket félbe, majd negyedbe vágom, a magját eltávolítom, felszeletelem, a héját levágom.
2. Lépés
A tányérra helyezem a salátalevelet, meglocsolom citromlével és olívaolajjal.
3. Lépés
A dinnyeszeleteket betekerem baconszalonnába, sózom, borsozom, grillserpenyőben kevés olívaolajon megsütöm.
4. Lépés
Tálaláskor a salátalevelekre helyezem a dinnyeszeleteket, meglocsolom olívaolajjal és brandyvel, szórok rá dióbelet, s olívabogyókat.
5. Lépés
Mentalevéllel és mentavirággal díszítem. Rakok mellé 2 szelet krékert is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 879 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
713 kcal -
Zsír
53,4 g -
Koleszterin
88 mg -
Szénhidrát
25,4 g -
Cukor
18,2 g -
Fehérje
36,1 g