Ropogós sült csirke

2015-01-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:40 p
  • Elkészítés: 2:10 p

A csirke bőre a vajtól finom ropogósra sül.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db csirke (kb. 1,30 dkg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • 1 dl fehérbor

1. Lépés

A csirkét megmosni, majd alaposan lecsepegtetni, és végül papírtörlővel szárazra törölni a bőrét.

2. Lépés

A belsejét sózni, és borsozni, majd belehelyezni a félbevágott közepes méretű vöröshagymát és a 1/2 citromot.

3. Lépés

Ezután a két lábát összekötni, hogy sütés közben, ne tudjon szétterülni a tepsiben.

4. Lépés

A puha vajat összekeverni a sóval és az őrölt borssal. (mivel kívülről nem lett besózva a csirke, így ne sajnáljuk ki a vajból a sót, mert különben sótlan lesz a csirke sütés után)
Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenegetni a csirke bőrét.

5. Lépés

Egy tepsi alját kibélelni alufóliával, majd egy rácsot tenni rá.
A rácsra ráhelyezni az előkészített csirkét, majd aláönteni a fehérbort és beleszeletelni a fokhagymát. (ha még öreg a fokhagyma, akkor egészben, pucolás nélkül helyezzük a tepsibe a gerezdeket. nekem új fokhagymám volt, ezért megpucoltam és szeletelve tettem a csirke mellé).

6. Lépés

Ezután alufóliával lefedni a tepsit, és előmelegített sütőbe helyezni. Közepes lángon puhára párolni. (én légkeverésnél, 150 fokon 80 percig pároltam lefedve).

7. Lépés

Végül levenni az alufóliát, majd visszahelyezni a tepsit a sütőbe és szép pirosra sütni. (közben nem kell locsolgatni, mert így is szép piros és főleg finom ropogós lesz a bőre).

8. Lépés

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá, rizst, krumplipürét, vagy éppen sült krumplit és savanyúságot.

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 270 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyú káposztás csirkecombok

  • Tyúktepertő csirkefarhátból

  • Káposztaágyon sült csirkecombok

  • Sült csirkecomb mexikói rizzsel

  • Csípős csirkeszárny

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    505 kcal
  • Zsír

    17.8g
  • Szénhidrát

    4.5g
  • Fehérje

    73.1g
  • Koleszterin

    219mg
  • Cukor

    1.4g