Ropogós sült csirke
2015-01-13- Típus: Sült csirke receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:40 p
- Elkészítés: 2:10 p
A csirke bőre a vajtól finom ropogósra sül.
Ezeket szerezd be:
- 1 db csirke (kb. 1,30 dkg)
- 1 db vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom
- 5 dkg vaj
- só, bors
- 1 dl fehérbor
1. Lépés
A csirkét megmosni, majd alaposan lecsepegtetni, és végül papírtörlővel szárazra törölni a bőrét.
2. Lépés
A belsejét sózni, és borsozni, majd belehelyezni a félbevágott közepes méretű vöröshagymát és a 1/2 citromot.
3. Lépés
Ezután a két lábát összekötni, hogy sütés közben, ne tudjon szétterülni a tepsiben.
4. Lépés
A puha vajat összekeverni a sóval és az őrölt borssal. (mivel kívülről nem lett besózva a csirke, így ne sajnáljuk ki a vajból a sót, mert különben sótlan lesz a csirke sütés után)
Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenegetni a csirke bőrét.
5. Lépés
Egy tepsi alját kibélelni alufóliával, majd egy rácsot tenni rá.
A rácsra ráhelyezni az előkészített csirkét, majd aláönteni a fehérbort és beleszeletelni a fokhagymát. (ha még öreg a fokhagyma, akkor egészben, pucolás nélkül helyezzük a tepsibe a gerezdeket. nekem új fokhagymám volt, ezért megpucoltam és szeletelve tettem a csirke mellé).
6. Lépés
Ezután alufóliával lefedni a tepsit, és előmelegített sütőbe helyezni. Közepes lángon puhára párolni. (én légkeverésnél, 150 fokon 80 percig pároltam lefedve).
7. Lépés
Végül levenni az alufóliát, majd visszahelyezni a tepsit a sütőbe és szép pirosra sütni. (közben nem kell locsolgatni, mert így is szép piros és főleg finom ropogós lesz a bőre).
8. Lépés
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá, rizst, krumplipürét, vagy éppen sült krumplit és savanyúságot.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 270 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
505 kcal -
Zsír
17.8g -
Szénhidrát
4.5g -
Fehérje
73.1g -
Koleszterin
219mg -
Cukor
1.4g