Tyúktepertő csirkefarhátból

2015-01-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A csirkefarhát bőrös, zsíros részének lehasításából készült ez a tepertő. A tyúkhájból ugyanúgy készítjük a tepertőt, mint a libatepertőt, vagy mint a kacsatepertőt. Isteni finom paprikával, paradicsommal, újhagymával, parasztkenyérrel. Próbáljátok ki! (A csirkefarhátot magát majd másképp kell hasznosítani.)

Ezeket szerezd be:

  • 3 kg csirkefarhát
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 0.5 dl evőkanál víz
  • 0.5 dl evőkanál tej
  • 2 gerezd fokhagyma

1. Lépés

A farhátot alaposan megmosom.

2. Lépés

A bőrös, zsíros részét lenyesegetem, s egy serpenyőben kevés vízzel, tejjel alacsony hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett kisütöm.

3. Lépés

Közben beledobtam a fokhagymát, sóztam, borsoztam.

4. Lépés

Egy részét a zsírjában hagytam, a többit leszűrtem.

Fogás: Hozzávalók: , , , ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 510 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyú káposztás csirkecombok

  • Ropogós sült csirke

  • Káposztaágyon sült csirkecombok

  • Sült csirkecomb mexikói rizzsel

  • Csípős csirkeszárny

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    2870 kcal
  • Zsír

    111,7 g
  • Koleszterin

    1337 mg
  • Szénhidrát

    2,9 g
  • Cukor

    1,2 g
  • Fehérje

    435,1 g