Zita szelet

2015-02-04
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 45 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Ez egy nagyon finom sütemény, Vassné Editke receptje alapján készült. Köszönet érte.

Ezeket szerezd be:

  • 5 tojássárgája
  • 5 kanál víz
  • 10 deka porcukor
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 10 deka darált dió
  • 10 deka liszt
  • fél csg sütőpor
  • 5 tojásfehérje
  • Krém:
  • 20 deka margarin
  • 20 deka porcukor
  • ízlés szerint rum
  • 25 deka gesztenyemassza
  • 1 csg vaníliás puding
  • 3 deci tej
  • A tetejére:
  • 10 deka étcsoki
  • 5 deka margarin
  • fél deci olaj
  • 5 deka fehér csoki

1. Lépés

A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáadom a vizet, a darált diót, és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.

2. Lépés

A tojásfehérjét kemény habbá felverem és a csokis masszához óvatosan belekeverem. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm.

3. Lépés

Amikor kisült a tésztát ketté vágom. A krémhez a margarint a porcukorral habosra kikeverem, és kettéosztom.
Az egyik felébe belekeverem a gesztenyemasszát és az ízlés szerinti rumot.

4. Lépés

A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor kihűlt a másik fele margarinos krémmel összekeverem.
Az alsó lapra először a gesztenyés krémet kenem. Erre ráteszem a vaníliás krémet és végül a csokis lapot.

5. Lépés

A csokoládét gőz felett felolvasztom a margarinnal és olajjal, aztán a tészta tetejére kenem. Olvasztott fehér csokival díszítem.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

10 291 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    872 kcal
  • Zsír

    54.2g
  • Szénhidrát

    88.7g
  • Fehérje

    11.9g
  • Koleszterin

    139mg
  • Cukor

    60.6g