Töltött sült alma
2013-01-31- Típus: Sült gyümölcs
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Bár a sült alma hamisítatlanul a karácsonyi időszakot idézi, azért néha, mikor gyors desszertre vágyom, elkészítem a következő illatos finomságot.
Ezeket szerezd be:
- 4 alma
- 5 szem aszalt szilva
- 5 szem aszalt sárgabarack
- 5 szem aszalt áfonya vagy meggy
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 narancs és fél narancs héja
- 4 teáskanál méz + a csorgatáshoz
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál mandula (kicsit zúzott)
- 3 evőkanál rumba áztatott mazsola
- 1 evőkanál mogyoró
- 1 tk fahéj
1. Lépés
Az almákat átmossuk, jó alaposan, ha kell be is áztatjuk egy kicsit. A tetejét levágjuk, a közepéből óvatosan kiszedjük a magházat, majd készítünk bele egy kis lyukat, ahová a tölteléket fogjuk beletömni. Az aszalt gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
2. Lépés
Egy hőálló üvegtálba, vagy tepsibe sorakoztatjuk az almákat, engedjünk bele a tepsibe 4 evőkanálnyi vizet. Megtöltjük az almákat az aszalt gyümölcsös keverékkel, majd a tetejére még egy kis mézet csurgatunk és megszórjuk az egész almákat fahéjjal. Tegyük vissza a tetejüket.
Előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig süssük szépre, majd tálaláskor locsoljuk meg a tepsiben keletkezett szirupos lével.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
4 979 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
389 kcal -
Zsír
3.3g -
Szénhidrát
94.6g -
Fehérje
4.2g