Töltött sült alma

2013-01-31
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Bár a sült alma hamisítatlanul a karácsonyi időszakot idézi, azért néha, mikor gyors desszertre vágyom, elkészítem a következő illatos finomságot.

Ezeket szerezd be:

  • 4 alma
  • 5 szem aszalt szilva
  • 5 szem aszalt sárgabarack
  • 5 szem aszalt áfonya vagy meggy
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 narancs és fél narancs héja
  • 4 teáskanál méz + a csorgatáshoz
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál mandula (kicsit zúzott)
  • 3 evőkanál rumba áztatott mazsola
  • 1 evőkanál mogyoró
  • 1 tk fahéj

1. Lépés

Az almákat átmossuk, jó alaposan, ha kell be is áztatjuk egy kicsit. A tetejét levágjuk, a közepéből óvatosan kiszedjük a magházat, majd készítünk bele egy kis lyukat, ahová a tölteléket fogjuk beletömni. Az aszalt gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

2. Lépés

Egy hőálló üvegtálba, vagy tepsibe sorakoztatjuk az almákat, engedjünk bele a tepsibe 4 evőkanálnyi vizet. Megtöltjük az almákat az aszalt gyümölcsös keverékkel, majd a tetejére még egy kis mézet csurgatunk és megszórjuk az egész almákat fahéjjal. Tegyük vissza a tetejüket.

Előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig süssük szépre, majd tálaláskor locsoljuk meg a tepsiben keletkezett szirupos lével.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 979 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vodkával flambírozott banán vanília fagylalttal

  • Körte leveles tésztában

  • Gyömbérrel, fahéjjal sült alma

  • Brandyvel flambírozott körte vaníliafagylalttal

  • Fagyis körtedesszert

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    389 kcal
  • Zsír

    3.3g
  • Szénhidrát

    94.6g
  • Fehérje

    4.2g