Narancsos csirkemell

2013-02-11
Narancsos csirkemell
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Íme egy könnyed fogás, amit finom naranccsal dobunk fel. Rizzsel szoktam készíteni, általában citromos rizzsel a legjobb, de sült krumplival is passzol.

Ezeket szerezd be:

  • 8 szelet csirkemellfilé
  • 7 db narancs
  • 600 ml tejszín
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 tk fahéj
  • szegfűszeg
  • 1 tk kakukkfű
  • só, bors ízlés szerint

1. Lépés

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kicsit lesózzuk, megborsozzuk, majd egy kis olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük. Hat narancs levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a fűszereket, 1 dl tejszínt, a mézet és a kukoricakeményítőt. Habverővel jól elkeverjük. A keveréket a húsra öntjük.

2. Lépés

A maradék narancsot szeletekre vágjuk és a hússzeletekre fektetjük. Fóliával lefedjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, utána fólia nélkül még 15-20 percet. Közben többször locsoljuk a csirkét, így jó puha lesz.

3. Lépés

A kész húst tányérokra fektetjük, majd az alatta keletkező levet leszűrjük, hozzáadjuk a maradék tejszínt és összerottyantjuk. Tálaláskor a csirkét lelocsoljuk a mártással.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,575 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    426 kcal
  • Zsír

    10.6g
  • Szénhidrát

    28.1g
  • Fehérje

    55.5g