Narancsos csirkemell
2013-02-11- Típus: Narancsos hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Íme egy könnyed fogás, amit finom naranccsal dobunk fel. Rizzsel szoktam készíteni, általában citromos rizzsel a legjobb, de sült krumplival is passzol.
Ezeket szerezd be:
- 8 szelet csirkemellfilé
- 7 db narancs
- 600 ml tejszín
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 tk fahéj
- szegfűszeg
- 1 tk kakukkfű
- só, bors ízlés szerint
1. Lépés
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kicsit lesózzuk, megborsozzuk, majd egy kis olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük. Hat narancs levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a fűszereket, 1 dl tejszínt, a mézet és a kukoricakeményítőt. Habverővel jól elkeverjük. A keveréket a húsra öntjük.
2. Lépés
A maradék narancsot szeletekre vágjuk és a hússzeletekre fektetjük. Fóliával lefedjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, utána fólia nélkül még 15-20 percet. Közben többször locsoljuk a csirkét, így jó puha lesz.
3. Lépés
A kész húst tányérokra fektetjük, majd az alatta keletkező levet leszűrjük, hozzáadjuk a maradék tejszínt és összerottyantjuk. Tálaláskor a csirkét lelocsoljuk a mártással.
Értékelések
(4 / 5)
5 személy értékelt
19 346 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
426 kcal -
Zsír
10.6g -
Szénhidrát
28.1g -
Fehérje
55.5g