Spárgás zöldborsófőzelék sült virslivel
2013-11-22- Típus: Zöldborsófőzelékek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 45 perc
A zöldborsófőzeléket medvehagymával ízesítettem és sült virslit készítettem mellé.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 kg zöldborsó (mirelit)
- 5 db zöldspárga
- 1 szál újhagyma (zöldjével)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 levél medvehagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál tej
- 1 dl tejföl
- só (izlés szerint)
- őrölt fekete bors (izlés szerint)
- őrölt pirospaprika (izlés szerint)
- 2 db marhahúsleves-kocka
- olívaolaj
1. lépés
A borsót beleteszem egy lábasba, teszek rá egy darab vajat, szórok rá lisztet, felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, belemorzsolom a húsleves kockát, hozzáöntöm a spárga főzőlevét, szórok rá egy kevés cukrot.
2. lépés
Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a spárgát darabolom, a lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén egy kevés tejfölt.
3. lépés
Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütöm a virslit. Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a két db virslit, egy kanál tejfölt, s vágok rá medvehagymát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 654 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
725 kcal -
Összes Zsír
46,7 g -
Koleszterin
77 mg -
Szénhidrát
53 g -
Cukor
19 g -
Fehérje
26,7 g