Spárgás zöldborsófőzelék sült virslivel

2013-11-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A zöldborsófőzeléket medvehagymával ízesítettem és sült virslit készítettem mellé.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 kg zöldborsó (mirelit)
  • 5 db zöldspárga
  • 1 szál újhagyma (zöldjével)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 levél medvehagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál tej
  • 1 dl tejföl
  • só (izlés szerint)
  • őrölt fekete bors (izlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (izlés szerint)
  • 2 db marhahúsleves-kocka
  • olívaolaj

1. lépés

A borsót beleteszem egy lábasba, teszek rá egy darab vajat, szórok rá lisztet, felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, belemorzsolom a húsleves kockát, hozzáöntöm a spárga főzőlevét, szórok rá egy kevés cukrot.

2. lépés

Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a spárgát darabolom, a lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén egy kevés tejfölt.

3. lépés

Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütöm a virslit. Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a két db virslit, egy kanál tejfölt, s vágok rá medvehagymát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

834 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Zöldborsófőzelék recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    725 kcal
  • Összes Zsír

    46,7 g
  • Koleszterin

    77 mg
  • Szénhidrát

    53 g
  • Cukor

    19 g
  • Fehérje

    26,7 g