Niki féle chilis bab

2013-10-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Aki szereti a babot, és az abból készült ételeket, és szeret változatosan főzni, annak kiváló recept. Mivel egyszerű és gyors, hétköznap esti “gyorsan dobjunk össze valami” típusú főzésekhez kitűnő recept.

Ezeket szerezd be:

  • ½ kg darált hús (marha, sertés vagy vegyesen)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • zsiradék
  • paradicsompüré
  • trikolor paprika
  • 2 konzerv vesebab
  • 2 konzerv kukorica
  • só, bors, chilipaprika

1. lépés

Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk. A fokhagymát csak később szabad belerakni, mert könnyen megég és megkeseredik.

2. lépés

Hozzáadjuk a darált húst kicsit pirítjuk, ízlés szerint befűszerezzük, és fedő alatt pároljuk. Ha már majdnem teljesen kész, hozzáadjuk a paradicsompürét (a mennyisége a hús levétől és az ízlésünktől függ), a konzerveket és az apró kockára vágott trikolorpaprikát.

3. lépés

Jól összekeverjük, ha összerottyan kész is. Főtt rizzsel, vagy ropogós kenyérrel tálaljuk.

Azért eszünk, hogy éljünk, és nem azért élünk, hogy együnk, de a kulináris élvezetekért érdemes élni!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,482 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Évi Chilis babja

  • A Mama chilis babja

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    577 kcal
  • Zsir

    8.8g
  • Szénhidrát

    64.3g
  • Fehérje

    59.6