Heringsaláta krémtúróval

2012-05-31
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Heringet nagyon ritka kapni a helyi hentes- és halas boltban, ezért általában nagyobb szupermarketben szoktam vásárolni az előre pácolt fajtát. Tudom, hogy nem annyira egészséges, mint a saját készítésű, de azért a végeredmény mindig felejteti velem ezt.

Ezeket szerezd be:

  • 1 üveg pácolt hering
  • 20 dkg krémtúró
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csomag vegyes saláta
  • 2 főtt tojás
  • 1 újhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 marék olívabogyó
  • 4 szelet mozzarella
  • só, bors

1. Lépés

Vegyük ki a pácolt heringet, szedjük le bőrét, illetve távolítsuk el azokat a részeket, amiket nem szeretünk (pl. a gerincét). Vágjuk kockára, majd tegyük hozzá a túrót és a tejfölt. sóval és borssal ízesítsük a szánk íze szerint, majd tegyük hűlni a hűtőbe.

2. Lépés

Egy nagy tálba rendezzük el a vegyes salátát, az olívabogyót, öntsük rá a túrós halkeveréket, helyezzük rá a tojás- és sajt szeleteket, vágjuk rá a paradicsomot, újhagymát.

Tálaljuk előételként vagy bármilyen más sült halétel mellé.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 333 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Amerikai káposztasaláta

  • Grillezett cukkinisaláta

  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    547 kcal
  • Összes zsír

    43,5 g
  • Szénhidrát

    16,6 g
  • Fehérje

    23,3 g