Zöldborsófőzelék recept

2012-09-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A zöldborsófőzeléket a családunkban nagy rajongás övezi. Szerintem nagyon sokan így vannak ezzel. A zöldborsófőzeléket is számtalan módon lehet elkészíteni. Én így szoktam.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg fejtett Zöldborsó
  • 1 evőkanál Liszt
  • 2 evőkanál Olaj
  • Kevés Cukor
  • Bors
  • Petrezselyem zöldje

1. lépés

A már kész megpucolt borsót, kevéske olajon enyhén megpároljuk. Ezután sóval, cukorral és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük, majd annyi vízzel felöntjük, ami pont ellepi.

2. lépés

Egy másik edényben lisztből és olajból elkészítjük a rántást, majd hozzáadjuk a már megpuhult borsóhoz. Beleszórunk még egy kis petrezselyem zöldjét és addig forraljuk tovább kevergetve, amíg elérjük a főzeléknél a kívánt állagot.

Ha ti máshogy készítitek el, akkor küldjétek be és osszátok meg mindenkivel. Mindenki nevében köszönjük! :)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 491 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spárgás zöldborsófőzelék sült virslivel

  • Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással

  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    346 kcal
  • Összes Zsír

    14,7 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    41,4 g
  • Cukor

    15,2 g
  • Fehérje

    14,2 g