Paradicsomos zöldborsófőzelék

2012-10-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Kisebb koromban az unokatestvéreméknél nyaraltam. Egyik nap kérdeztem, hogy mit eszünk ebédre. Na hát ezt. Háromszor biztos visszakérdeztem. Állagra jó volt és az ízre se volt panasz. Aki még nem kóstolta az szerintem próbálja ki.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Zöldborsó
  • 2 db Sárgarépa
  • 1 db konzerves kicsi Paradicsompüré
  • 1 evőkanál Liszt
  • 1 evőkanál Olaj
  • 1 kávéskanál Só
  • Kevés Cukor
  • Ételízesítő

1. lépés

Az első körben a sárgarépát karikákra vágjuk, majd a zöldborsóval együtt egy kis olajjal fedő alatt megpároljuk.

2. lépés

Hozzáadjuk a lisztet és felöntjük körülbelül 3 dl vízzel. Beleöntjük ezután a paradicsompürét, majd sóval, cukorral és ételízesítővel fűszerezzük. Jó alaposan elkeverjük és az egészet puhára főzzük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 655 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spárgás zöldborsófőzelék sült virslivel

  • Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással

  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Tepsis karalábé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    285 kcal
  • Összes Zsír

    7,9 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    43,3 g
  • Cukor

    18,2 g
  • Fehérje

    12,5 g