Paradicsomos zöldborsófőzelék
2012-10-30- Típus: Keményítő nap, Zöldborsófőzelékek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 40 perc
Kisebb koromban az unokatestvéreméknél nyaraltam. Egyik nap kérdeztem, hogy mit eszünk ebédre. Na hát ezt. Háromszor biztos visszakérdeztem. Állagra jó volt és az ízre se volt panasz. Aki még nem kóstolta az szerintem próbálja ki.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Zöldborsó
- 2 db Sárgarépa
- 1 db konzerves kicsi Paradicsompüré
- 1 evőkanál Liszt
- 1 evőkanál Olaj
- 1 kávéskanál Só
- Kevés Cukor
- Ételízesítő
1. lépés
Az első körben a sárgarépát karikákra vágjuk, majd a zöldborsóval együtt egy kis olajjal fedő alatt megpároljuk.
2. lépés
Hozzáadjuk a lisztet és felöntjük körülbelül 3 dl vízzel. Beleöntjük ezután a paradicsompürét, majd sóval, cukorral és ételízesítővel fűszerezzük. Jó alaposan elkeverjük és az egészet puhára főzzük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 655 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
285 kcal -
Összes Zsír
7,9 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
43,3 g -
Cukor
18,2 g -
Fehérje
12,5 g