Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással
2013-10-11- Típus: Zöldborsófőzelékek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
A zöldborsófőzeléket az egész családom szereti. Én legfőképpen azért, mert gyors és finom.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg zöldborsó (mirelit)
- 1 szál újhagyma (zöldjével)
- 1 gerezd fokhagyma
- Fél csokor petrezselyem
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 1 evőkanál tejföl
- cukor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- vegeta
- olívaolaj
- 1 vastagabb szelet szendvicssonka
- 1 db tojás
1. lépés
A borsót beleteszem egy lábasba, felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, szórok rá egy kevés cukrot.
2. lépés
A sonkából vágok egy vastagabb szeletet, a közepét tésztaformázóval kivágom.
3. lépés
Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom és lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén két kanálnyi tejfölt, melybe egy kevés lisztet kavartam.
4. lépés
Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütöm a sonkát, megfordítom, a lukba beleütöm a tojást, megsütöm. Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a sonkában sült tükörtojást, s szórok rá pirospaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 041 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
583 kcal -
Összes Zsír
27 g -
Koleszterin
193 mg -
Szénhidrát
59,8 g -
Cukor
24,1 g -
Fehérje
29,8 g