Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással

2013-10-11
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A zöldborsófőzeléket az egész családom szereti. Én legfőképpen azért, mert gyors és finom.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 szál újhagyma (zöldjével)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Fél csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál tejföl
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • vegeta
  • olívaolaj
  • 1 vastagabb szelet szendvicssonka
  • 1 db tojás

1. lépés

A borsót beleteszem egy lábasba, felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, szórok rá egy kevés cukrot.

2. lépés

A sonkából vágok egy vastagabb szeletet, a közepét tésztaformázóval kivágom.

3. lépés

Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom és lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén két kanálnyi tejfölt, melybe egy kevés lisztet kavartam.

4. lépés

Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütöm a sonkát, megfordítom, a lukba beleütöm a tojást, megsütöm. Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a sonkában sült tükörtojást, s szórok rá pirospaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 041 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spárgás zöldborsófőzelék sült virslivel

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Zöldborsófőzelék recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    583 kcal
  • Összes Zsír

    27 g
  • Koleszterin

    193 mg
  • Szénhidrát

    59,8 g
  • Cukor

    24,1 g
  • Fehérje

    29,8 g