Spárgás-gombás omlett baconnal

2014-04-11
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Spárga finom és egészséges, sajnos csak rövid ideig van, de addig ki kell használni az időt.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg zöldspárga
  • 50 g bacon
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 db csiperkegomba
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 db korianderlevél
  • 5 db salátalevél (római)
  • 1 evőkanál vaj
  • 50 g füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)

1. Lépés

A spárgák fás részét levágom, majd a sípokat kettévágom. Sós vízben megfőzöm.

2. Lépés

Közben a hagymákat és a petrezselymet aprítom, a sajton lereszelem a nagy lyukon. A paradicsomot kockára vágom.

3. Lépés

A tojásokat felverem, sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót, beleteszem a petrezselymet, összekeverem.

4. Lépés

Egy serpenyőben a bacont megsütöm, ráteszem a hagymákat, megdinsztelem, majd a gombát és paradicsomot, valamit a spárgát is belerakom, átkeverem, majd félreteszem.

5. Lépés

A serpenyőbe teszek vajat. Amikor megolvadt, beleöntöm a tojást, egy lapáttal kicsit meghúzgálom, majd amikor majdnem kész, az egyik felére pakolom a zöldségeket, a reszelt sajtot.

6. Lépés

Majd ráhajtom a másik felét, s egy római saláta levelekkel borított tányérra csúsztatom.

7. Lépés

Díszítem paradicsomszeletekkel és koriander-levéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 406 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótos-sonkás-sajtos omlett

  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Mediterrán omlett gazdagon

  • Mediterrán omlett négyféle sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    806 kcal
  • Zsír

    58,7 g
  • Koleszterin

    465 mg
  • Szénhidrát

    23,2 g
  • Cukor

    10,8 g
  • Fehérje

    48,9 g