Snidlinges krémsajtos töltött borda „Hercegnő” burgonyával

2014-05-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Gyorsan elkészíthető, finom és mutatós fogás akár ünnepi asztalra is.

Ezeket szerezd be:

  • 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
  • 1 cs snidling
  • 2 db tömlős krémsajt
  • só, bors - ízlés szerint
  • 20 dkg finomliszt
  • 2-3 tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • étolaj
  • A hercegnő burgonyához:
  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • ételízesítő
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehér bors
  • 2 db tojássárgája

1. Lépés

A snidlinget apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
Az apróra vágott snidlinget elkeverjük a krémsajttal. Ízesítjük sóval és borssal.

2. Lépés

A töltelékből teszünk, a karajszeletek egyik oldalára majd ráhajtjuk a másik felét és a szokásos módon bepanírozzuk.
Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük.

3. Lépés

Hercegnő burgonyát készítettem mellé köretnek.
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, és még melegen áttörjük. Belekeverjük a vajat a két tojás sárgáját, ízesítjük a szerecsendióval, borssal, ételízesítővel. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

10 147 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás krémsajtos csirkemell

  • Töltött csirkecombok

  • Gombás, baconos töltött csirkecombok

  • Zsebes karaj

  • Füstölt sajtos, kolbászos töltött csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,238 kcal
  • Zsír

    61.8g
  • Szénhidrát

    125.6g
  • Fehérje

    45.9g
  • Koleszterin

    326mg
  • Cukor

    7.5g