Snidlinges krémsajtos töltött borda „Hercegnő” burgonyával
2014-05-14- Típus: Töltött húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Gyorsan elkészíthető, finom és mutatós fogás akár ünnepi asztalra is.
Ezeket szerezd be:
- 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
- 1 cs snidling
- 2 db tömlős krémsajt
- só, bors - ízlés szerint
- 20 dkg finomliszt
- 2-3 tojás
- 30 dkg zsemlemorzsa
- étolaj
- A hercegnő burgonyához:
- 80 dkg burgonya
- 10 dkg vaj vagy margarin
- ételízesítő
- őrölt szerecsendió
- őrölt fehér bors
- 2 db tojássárgája
1. Lépés
A snidlinget apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
Az apróra vágott snidlinget elkeverjük a krémsajttal. Ízesítjük sóval és borssal.
2. Lépés
A töltelékből teszünk, a karajszeletek egyik oldalára majd ráhajtjuk a másik felét és a szokásos módon bepanírozzuk.
Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük.
3. Lépés
Hercegnő burgonyát készítettem mellé köretnek.
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, és még melegen áttörjük. Belekeverjük a vajat a két tojás sárgáját, ízesítjük a szerecsendióval, borssal, ételízesítővel. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
10 147 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,238 kcal -
Zsír
61.8g -
Szénhidrát
125.6g -
Fehérje
45.9g -
Koleszterin
326mg -
Cukor
7.5g