Spanyol rizses hús
2012-07-27- Típus: Rizses húsok
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Ezúttal készítsük a rizses húsunkat pikáns ízesítéssel spanyol módra csirkéből.
Ezeket szerezd be:
- 8 csirkemell, kockákra vágva
- 1 apróra vágott vöröshagyma
- 1 közepes kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál koriander
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3-4 csésze víz
- 2 dl világos sör
- 1 dl paradicsomszósz
- 1 dl csirke húsleves
- 2 csésze fagyasztott vegyes zöldség
- 2-3 csésze rizs
- 2 evőkanál olívabogyó
- 2 tk só
1. Lépés
Helyezzük a hagymát, a paprikát, a fokhagymát, a koriandert egy élelmiszer feldolgozóba vagy pürésítőbe és vágjuk egészen apróra a keveréket. Egy nagy fazékba jól záró fedéllel vagy holland sütőben melegítsünk fel 1 tk olajat közepes lángon.
2. Lépés
Az olajhoz adjunk hozzá a felaprított hagymát, a paprikát, a fokhagymát és a koriandert. Pirítsuk gyakran kevergetve, kb 5 percig. Adjuk hozzá a vizet, sört, a paradicsomot, a csirke húslevest. Fűszerezzük a kockára vágott csirke darabokat sóval, tegyük a fazékba és pirítsuk barnulásig.
3. Lépés
Adjuk hozzá a fagyasztott vegyes zöldséget, egy kevés sót, az olívabogyót, a rizst és forraljuk fel. Ha kell pótoljuk a folyadékot. Csökkentsük a hőt alacsonyra és lassú tűzön, letakarva, időnként megkeverve főzzük. Néha keverjük, hogy a rizs ne égjen le, majd mikor félig megduzzadtak a rizsszemek, vegyük le a tűzről, jól takarjuk le konyharuhával és hagyjuk fedő alatt párolódni.
4. Lépés
Körülbelül 15-20 perc elteltével nézzük meg csak, addigra a rizs is elkészül. Keverjük fel egy villával, mert kicsit össze tapadhatnak.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
5 813 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
319 kcal -
Zsír
5,2 g -
Szénhidrát
46,3 g -
Fehérje
18,3 g