Datolyás torta recept
2013-04-03- Típus: Gyümölcstorta
- Nemzetiség: Perzsa
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
A datolya nem az egyik kedvencem, így magában nem is igazán tudom megenni. De ha süteményben kell készítenem, akkor még én is megeszem!
Ezeket szerezd be:
- 200 g aszalt datolya, kisebb darabokra vágva
- 30 g vaj
- 1 kk szódabikarbóna
- 2,5 dl víz
- 150 g barna cukor
- 2 tojás
- 280 g liszt
- 2 kk süteményfűszer (pl. mézeskalácsfűszer)
- csipet só
- 5 cl Bailey's
- 100 g tört pekándió
1. lépés
A datolyát összekeverjük a vajjal, megszórjuk egy kis szódabikarbónával, majd az egészet leforrázzuk és félretesszük egy kicsit. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, majd vajazzunk ki egy közepes kerek tortaformát. Tegyünk alá sütőpapírt is!
2. lépés
A cukrot keverjük habosra a tojással. Elővehetjük a datolyás keveréket, majd keverjük össze vele. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, a süteményfűszerrel és a sóval. Az egészet keverjük össze a tojásos-datolyás keverékkel. Csepegtessük hozzá a Bailey’s-t.
3. lépés
Legutoljára kicsit összetörjük a pekándiót, majd nagyvonalúan a tésztához keverjük (hagyjunk a tetejére is). A masszát a formába öntjük és egészen tűpróbáig sütjük. (kb. 1 óra, sütőfüggő)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 589 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
258 kcal -
Zsír
12g -
Szénhidrát
40g -
Fehérje
6g