Datolyás torta recept

2013-04-03
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A datolya nem az egyik kedvencem, így magában nem is igazán tudom megenni. De ha süteményben kell készítenem, akkor még én is megeszem!

Ezeket szerezd be:

  • 200 g aszalt datolya, kisebb darabokra vágva
  • 30 g vaj
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2,5 dl víz
  • 150 g barna cukor
  • 2 tojás
  • 280 g liszt
  • 2 kk süteményfűszer (pl. mézeskalácsfűszer)
  • csipet só
  • 5 cl Bailey's
  • 100 g tört pekándió

1. lépés

A datolyát összekeverjük a vajjal, megszórjuk egy kis szódabikarbónával, majd az egészet leforrázzuk és félretesszük egy kicsit. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, majd vajazzunk ki egy közepes kerek tortaformát. Tegyünk alá sütőpapírt is!

2. lépés

A cukrot keverjük habosra a tojással. Elővehetjük a datolyás keveréket, majd keverjük össze vele. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, a süteményfűszerrel és a sóval. Az egészet keverjük össze a tojásos-datolyás keverékkel. Csepegtessük hozzá a Bailey’s-t.

3. lépés

Legutoljára kicsit összetörjük a pekándiót, majd nagyvonalúan a tésztához keverjük (hagyjunk a tetejére is). A masszát a formába öntjük és egészen tűpróbáig sütjük. (kb. 1 óra, sütőfüggő)

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,238 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

  • Karácsonyi almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    258 kcal
  • Zsír

    12g
  • Szénhidrát

    40g
  • Fehérje

    6g