Kacsás kása farhátból

2016-03-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ha van ludas kása, akkor miért ne lehetne kacsás kása is?! Finom pépes étel farhátból.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg kacsaaprólék (2 db főtt kacsafarhát)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 0.5 db karalábé
  • 0.5 db zellergumó
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 2 db zellerlevél
  • 2 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 bögre rizs
  • kacsazsír
  • 5 dkg pekándió

1. lépés

A rizst beáztatom.

2. lépés

A levest megfőzöm (A leírást itt találhatjátok: Klikk ide), majd a húst kiveszem, lefejtem, a zöldségeket aprítom.

3. lépés

A rizst a zöldségekkel megfőzöm, hozzákeverem a húst, egy kevés kacsazsírt, fűszerezem.

4. lépés

Tálaláskor szedek a tányérra a kásából, teszek rá díszítésül chilit, petrezselymet és pekándiót.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 268 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kolbászos gyuvecs

  • Sajtos rizseshús sütőben sütve

  • Vörösboros bácskai rizseshús

  • Spanyol rizses hús

  • Ludaskása recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1100 kcal
  • Zsír

    45,1 g
  • Koleszterin

    162 mg
  • Szénhidrát

    119,9 g
  • Cukor

    12,9 g
  • Fehérje

    55,6 g