Töltött paprika és gomba sült krumplival
2014-10-06- Típus: Paprika töltve receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A töltelék a töltött karalábé után maradt, ezt használtam fel. Spóroltam, de finom is lett!
Ezeket szerezd be:
- 125 g rizs
- 250 g darált hús
- 1-2 db tojás
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom
- 2 db gomba
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db újhagyma (szárával)
- 2 szál petrezselyem
- 3 db nagyobb krumpli
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 60 g füstölt sajt
- 60 g trappista sajt
1. Lépés
A paprikát félbevágom, magházát (részben) eltávolítom. A paradicsom sapkáját levágom, a belsejét kivájom, a darált húshoz teszem, a fél feldarabolt paprikával együtt. A gombák törzsét kivágom, s a kivájt közepével együtt úgyszintén a húshoz teszem.
2. Lépés
A masszához adok 1 db tojást, vágok bele chilipaprikát, petrezselymet, fűszereket, és összekeverem.
3. Lépés
A masszával megtöltöm a zöldségeket.
4. Lépés
Belehelyezem őket egy nagy serpenyőbe, belekarikázom a krumplit, sózom, borsozom, s ráteszem a zöldpaprikát és újhagymát, végül meglocsolom olívaolajjal. Beteszem a sütőbe és 180 ºC fokon sütöm.
5. Lépés
Amikor a zöldségek csaknem megsültek, rájuk szórom a sajtot és készre sütöm.
6. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra, mindegyik töltött zöldségből 1-1 darabot, rakok mellé sült krumplit, sült hagymát és paprikákat. Petrezselyem-levéllel díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 317 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1222 kcal -
Zsír
35 g -
Koleszterin
236 mg -
Szénhidrát
159,2 g -
Cukor
11,2 g -
Fehérje
68,8 g