Sajtos rizseshús sütőben sütve

2014-04-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Sült formájában is nagyon finom, érdemes kipróbálni rengeteg sajttal.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka lapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors - ízlés szerint
  • majoránna
  • fél deci olaj
  • 1 kanál őrőlt pirospaprika
  • 4 tojás
  • 15 deka reszelt sajt
  • 20 deka rizs

1. Lépés

A rizst felhevítem 2 kanál olajon, majd sózom és húsleves alappal vagy forró vízzel felöntöm, úgy hogy ellepje a rizst. Letakarom, duplájára és puhára főzöm.

2. Lépés

A húst apróra darabolom. Olajon a hagymákat üvegesre párolom, hozzáadom a pirospaprikát és a húst, valamint a fűszereket. Egy kevés vizet is teszek rá.

3. Lépés

Lefedve a húst puhára főzöm, majd összekeverem a rizzsel.
Egy hőáló tálba teszem, a közepét kicsit kihúzom és ide teszem a feltőrt egész tojásokat. A tetejére reszelt sajtot szórok.

4. Lépés

190 fokon átsütöm, amíg a tojások megsülnek és a sajt ráolvad. Melegen tálalom.
Ha túl száraz lenne, tejfölt adhatunk mellé.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 307 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsás kása farhátból

  • Kolbászos gyuvecs

  • Vörösboros bácskai rizseshús

  • Spanyol rizses hús

  • Ludaskása recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    751 kcal
  • Zsír

    37.8g
  • Szénhidrát

    54.9g
  • Fehérje

    45.3g
  • Koleszterin

    280mg
  • Cukor

    2g