Sajtos rizseshús sütőben sütve
2014-04-08- Típus: Rizses húsok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Sült formájában is nagyon finom, érdemes kipróbálni rengeteg sajttal.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka lapocka
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors - ízlés szerint
- majoránna
- fél deci olaj
- 1 kanál őrőlt pirospaprika
- 4 tojás
- 15 deka reszelt sajt
- 20 deka rizs
1. Lépés
A rizst felhevítem 2 kanál olajon, majd sózom és húsleves alappal vagy forró vízzel felöntöm, úgy hogy ellepje a rizst. Letakarom, duplájára és puhára főzöm.
2. Lépés
A húst apróra darabolom. Olajon a hagymákat üvegesre párolom, hozzáadom a pirospaprikát és a húst, valamint a fűszereket. Egy kevés vizet is teszek rá.
3. Lépés
Lefedve a húst puhára főzöm, majd összekeverem a rizzsel.
Egy hőáló tálba teszem, a közepét kicsit kihúzom és ide teszem a feltőrt egész tojásokat. A tetejére reszelt sajtot szórok.
4. Lépés
190 fokon átsütöm, amíg a tojások megsülnek és a sajt ráolvad. Melegen tálalom.
Ha túl száraz lenne, tejfölt adhatunk mellé.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
5 103 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
751 kcal -
Zsír
37.8g -
Szénhidrát
54.9g -
Fehérje
45.3g -
Koleszterin
280mg -
Cukor
2g