Ludaskása recept

2012-07-22
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A ludaskását faluhelyen biztosan sokan ismerik, nálunk szintén nagy hagyománya van, mamám csinált sokat, amikor még ludak szaladgáltak a kertben.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg rizs
  • 45-50 dkg libaaprólék
  • 2-3 nagy répa
  • 1 konzerves borsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olaj
  • só és bors, ízlés szerint

1. lépés

Ehhez a recepthez libaaprólékot használunk, amit borsos, sós vízben megfőzünk a répával, borsóval, petrezselyemmel együtt. Amikor a hús megpuhult szűrjük le a levet.

2. lépés

Egy kis olajon pirítsuk meg a rizst, majd engedjük fel az előzőleg leszűrt leveslével és a szokásos módon főzzük puhára. Tegyük bele a libaaprólékot, a zöldségeket és főzzük készre.

Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 072 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsás kása farhátból

  • Kolbászos gyuvecs

  • Sajtos rizseshús sütőben sütve

  • Vörösboros bácskai rizseshús

  • Spanyol rizses hús

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    576 kcal
  • Összes Zsír

    31,6 g
  • Szénhidrát

    31,4 g
  • Fehérje

    40,6 g