Ludaskása recept
2012-07-22- Típus: Rizses húsok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 60 perc
A ludaskását faluhelyen biztosan sokan ismerik, nálunk szintén nagy hagyománya van, mamám csinált sokat, amikor még ludak szaladgáltak a kertben.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg rizs
- 45-50 dkg libaaprólék
- 2-3 nagy répa
- 1 konzerves borsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál olaj
- só és bors, ízlés szerint
1. lépés
Ehhez a recepthez libaaprólékot használunk, amit borsos, sós vízben megfőzünk a répával, borsóval, petrezselyemmel együtt. Amikor a hús megpuhult szűrjük le a levet.
2. lépés
Egy kis olajon pirítsuk meg a rizst, majd engedjük fel az előzőleg leszűrt leveslével és a szokásos módon főzzük puhára. Tegyük bele a libaaprólékot, a zöldségeket és főzzük készre.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
8 575 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
576 kcal -
Összes Zsír
31,6 g -
Szénhidrát
31,4 g -
Fehérje
40,6 g