Sörös malacsült krumplival és répával
2015-12-08- Típus: Malacsült receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:40 p
Szilveszterkor egy finom malacsült? :)
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg malac (bőrös malachús)
- 4 db burgonya
- 4 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db vöröshagyma
- sertészsír
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 3 db borókabogyó
- 1 teáskanál köménymag
- 1 db babérlevél
- 0,5 db citrom
- 2 dl sör
- 1 tk méz
1. lépés
A bőrt beirdalom, a fűszerekkel bedörzsölöm, csöpögtetek rá citromot. Egy serpenyőbe rakom. Adok hozzá zsírt, mellérakom a hagymákat, rá a babérlevelet, letakarom alufóliával. Beteszem a hűtőbe.
2. lépés
A 180 °C fokra hevített sütőbe rakom a serpenyőt, ráöntöm a sör felét.
3. lépés
Közben megpucolom a krumplit és a répát, megfőzöm.
4. lépés
40 perc elteltével leszedem a fóliát, ráöntöm a sör másik felét, a hús mellé teszem a zöldségeket. 15 perc elteltével kiveszem a zöldségeket, a húst meglocsolom a sörrel, rákenem a mézet, átkapcsolok grill fokozatra.
5. lépés
Amikor a malacbőre már jól megpirult, visszateszem a zöldségeket, majd néhány perc elteltével tálalok. A tányérra teszek két szelet húst, valamint zöldségeket.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 959 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
663 kcal -
Zsír
8,3 g -
Koleszterin
112 mg -
Szénhidrát
92,7 g -
Cukor
15,5 g -
Fehérje
49 g