Sörös malacsült krumplival és répával

2015-12-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:40 p

Szilveszterkor egy finom malacsült? :)

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg malac (bőrös malachús)
  • 4 db burgonya
  • 4 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db vöröshagyma
  • sertészsír
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 3 db borókabogyó
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 db babérlevél
  • 0,5 db citrom
  • 2 dl sör
  • 1 tk méz

1. lépés

A bőrt beirdalom, a fűszerekkel bedörzsölöm, csöpögtetek rá citromot. Egy serpenyőbe rakom. Adok hozzá zsírt, mellérakom a hagymákat, rá a babérlevelet, letakarom alufóliával. Beteszem a hűtőbe.

2. lépés

A 180 °C fokra hevített sütőbe rakom a serpenyőt, ráöntöm a sör felét.

3. lépés

Közben megpucolom a krumplit és a répát, megfőzöm.

4. lépés

40 perc elteltével leszedem a fóliát, ráöntöm a sör másik felét, a hús mellé teszem a zöldségeket. 15 perc elteltével kiveszem a zöldségeket, a húst meglocsolom a sörrel, rákenem a mézet, átkapcsolok grill fokozatra.

5. lépés

Amikor a malacbőre már jól megpirult, visszateszem a zöldségeket, majd néhány perc elteltével tálalok. A tányérra teszek két szelet húst, valamint zöldségeket.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 959 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Malacsült hurkával, almával és vörösboros káposztával

  • Sörös malacsült sült céklával és párolt pezsgős lilakáposztával

  • Narancslekváros malaccomb vörösboros lilakáposztával

  • Sörrel sült malac sütőtökkel és lilakáposztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    663 kcal
  • Zsír

    8,3 g
  • Koleszterin

    112 mg
  • Szénhidrát

    92,7 g
  • Cukor

    15,5 g
  • Fehérje

    49 g