Epres-fahéjas piskóta

2014-03-29
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Jön az eperszezon! Készüljünk rá egy kis finom piskótával.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg barna cukor
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk fahéj
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 g eper

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Vegyünk elő egy kalácsformát vagy egy gyümölcskenyérformát, vajazzuk, majd béleljük ki sütőpapírral.

2. lépés

Az epret mossuk meg, majd töröljük át egy papírtörlővel. A csumákat szedjük le, majd vágjuk kisebb darabokra. Ha az eper szemek kicsik, akkor elég félbevágni, de ha olyan nagyok, mint amiket én az egyik nagy üzletláncban találtam, akkor negyedekbe. :)

3. lépés

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a fahéjat, az olvasztott vajat, reszelt citromhéjat, csipet sót, a tej felét. Dolgozzuk el jól. Fokozatosan hozzászórjuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet is beleöntjük.

4. lépés

A tésztát az előkészített formába öntjük, fakanállal elsimítjuk. A tetejét megszórjuk az eperszemekkel, majd az egészet meghintjük egy pici barna cukorral vagy vaníliás cukorral. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. (Természetesen nem árt ellenőrizni tűpróbával.)

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 837 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Lekváros-kakaós holdacska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    366 kcal
  • Zsír

    9.7g
  • Koleszterin

    76mg
  • Szénhidrát

    63.5g
  • Cukor

    28.4g
  • Fehérje

    8.1g