Narancslekváros malaccomb vörösboros lilakáposztával
2013-12-29- Típus: Malacsült receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Most hétvégén ezt a finomságot dobtam össze. Nagyon finom lett! Lehet szilveszterre is ez lesz, persze a kötelező virsli és lencse mellé. :)
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg malaccomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.5 db kis lilakáposzta
- 1 db vöröshagyma
- 1 db alma
- 1-2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vörösborecet
- 1 dl vörösbor
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- köménymag (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 db krumpli
- zsír
- olívaolaj
- 1 db narancs
- narancslé
1. lépés
A malaccombot sózom, borsozom, rászórom az apróra vágott fokhagymát, egy nyél nélküli serpenyőben zsíron beteszem az előmelegített sütőbe 180 °C-on fokon sülni.
2. lépés
A krumplit felteszem főni. Megpucolom, hasábokra vágom, s megforgatom a malachús zsírjában, szórok rá pirospaprikát.
3. lépés
Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamellízálok, beleteszem az aprított hagymát, köménymagot, majd az almát, a legyalult káposztát, locsolok rá borecetet, s párolom. Amikor majdnem kész, öntök rá vörösbort.
4. lépés
A narancsot meghámozom, a hájáról levágom a fehér részt, darabolom, a húsát is. Egy serpenyőbe beleteszem a narancsokat, szórok rá cukrot, locsolok rá egy kevés narancslét, s megfőzöm.
5. lépés
Tálaláskor teszek a tányérra két szelet húst, erre narancslekvárt, mellé pedig a káposztát és a krumplit.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 243 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
785 kcal -
Zsír
21,3 g -
Koleszterin
150 mg -
Szénhidrát
81,8 g -
Cukor
35,8 g -
Fehérje
60,5 g